Sosyal Medya

Güncel

"Askeri üs Mısır'ın değil BAE'nin"

Mısır'da açılışı bugün yapılan Muhammed Necip Askerî Üssü, ülke içinde tartışma konusu oldu.



Mısır Cumhurbaşkanı Abdülfettah es-Sisi'nin açılışını bugün yaptığı Ortadoğu'nun ve Afrika'nın en büyük üssü niteliğine sahip Muhammed Necip askeri üssü, ülke içinde tartışma konusu oldu. Sisi rejimini destekleyen gazeteci ve yazarlar, üssün Mısır için önemli olduğunu dile getirirken, bazı isimler ise askerî üssün arkasında başka sebepler olduğu görüşünü paylaştı.

ASKERÎ ÜS MISIR'IN DEĞİL, BAE'NİN!

Avrupa Uluslar arası Hukuk ve Uluslar arası Ä°liÅŸkiler Enstitüsü BaÅŸkanı Dr. Mahmud Refaat, “Ne zamandan beri askeri üslerin açılışı kutlamalarla yapılıyor. Muhammed Necib askerî üssünü BirleÅŸik Arap Emirlikleri, Hafter'e destek olsun diye Libya yakınındaki Mısır'da kurdu. Ve Sisi de askerini kiraya veriyor.” ifadesini kullandı.

LİBYA'YA OPERASYONLAR İÇİN Mİ?

Ä°skenderiye'nin 63 kilometre batısında kalan Marsa Matruh vilayetine baÄŸlı Hammam bölgesinde açılışı bugün yapılan üssün Dabaa nükleer santral projesi ve petrol kuyularının güvenliÄŸini saÄŸlayacağı bildirildi. 1993 yılında Hammam'da inÅŸa edilen Askeri yerleÅŸim alanına kurulan üssü ÅŸu an için yoÄŸunlukla BAE ve Mısır'ın Libya'nın doÄŸu kesimlerine yönelik operasyonları için kullanması bekleniyor. 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.