Sosyal Medya

Coğrafyamız

Iraklı yetkililerden Bağdadi açıklaması

Rusya mayıs ayında gerçekleştirilen bir hava saldırısında IŞİD liderinin öldürüldüğünü iddia etmişti, ancak ortaya çıkan haberler Bağdadi’nin kurtulduğu yönünde…



Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi anti-terör baÅŸkanı Lahur Talabani Reuters'a verdiÄŸi röportajda IŞİD lideri BaÄŸdadi'nin çok büyük bir ihtimalle hayatta olduÄŸunu ve Suriye'nin Rakka ÅŸehrinin güneyinde olduÄŸunu belirtti. Lahur Talabani, “Åžunu unutmamak gerek, BaÄŸdadi'nin kökeni El Kaide günlerine kadar uzanıyor. O günlerde de güvenlik güçlerinden saklanıyordu ve bunu hala çok iyi bir ÅŸekilde yapıyor.” açıklamasında bulundu.

Irak güvenlik güçleri üç yıldır IŞİD'in egemenliğinde olan Musul'u geri aldı ve örgüt Rakka'da da güç kaybetmeye devam ediyor. Tüm bunlara ve örgüt içindeki savaşçıların moral bozukluğuna rağmen, Talabani örgütün tam anlamıyla yok edilmesinin üç veya dört yılı bulacağını belirtti. Yenilgiden sonra örgütün ayaklanmalar çıkaracağı ve El Kaide tarzına döneceğini de belirtti.

IŞİD'in gelecekteki liderlerinin, şu anda da stratejiyi büyük ölçüde belirleyen Saddam Hüseyin'in istihbaratçıları olması bekleniyor.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.