Sosyal Medya

Dünya

Alman bakandan Türkiye'ye tehdit!

Almanya Dışişleri Bakanı Sigmar Gabriel Büyükada'da 6 kişinin gözaltına alınıp, tutuklanmasıyla alakalı skandal bir açıklama yaptı.



Almanya DışiÅŸleri Bakanı Sigmar Gabriel bugün düzenlediÄŸi basın toplantısında Büyükada'da gözaltına alınan 6 kiÅŸi tutuklanması kararını deÄŸerlendirdi.

HADSÄ°Z Ä°DDÄ°A

Alman Bakan Gabriel, tutuklamaların ile alakalı skandal bir iddia ortaya attı 'önceden planlanmış' dedi. Gabriel Türkiye ile 'diyalog' Ã§aÄŸrısı yaparken, iki ülke arasındaki gerilimin engellenmesinin öncelikleri olduÄŸunu öne sürdü. 

DAHA ÖNCEDE KINADILAR

Almanya BaÅŸbakanı Angela Merkel, önceki gün yaptığı açıklamada Büyükada'da gözaltına alınan 6 kiÅŸinin tutuklanması kararını 'kınadıklarını' belirttiler.AB Ã¼lkeleriyle Türkiye'nin durumunu önümüzdeki hafta görüşeceklerini açıkladı.

TÃœRKÄ°YE'YE KÃœSTAH TEHDÄ°T

Gabriel, "Türkiye tehditlerini sürdürdüğü sürece Alman yatırımcılara Türkiye'ye yatırım yapın nasıl deriz?' ifadelerinde bulunurken, Alman vatandaÅŸlarının Türkiye'ye yönelik seyahatlerine deÄŸindi ve vatandaÅŸlarına 'dikkatli olun' çaÄŸrısı yaptı.

Dışişleri'nden açıklama geldi

DışiÅŸleri Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, "18 Temmuz 2017 tarihinde tutuklanan Alman vatandaşı Peter Steudtner ile ilgili olarak Almanya'nın Ankara BüyükelçiliÄŸi Geçici Maslahatgüzarıyla Bakanlığımızda yapılan görüşmede konunun yargıya intikal ettiÄŸi, bağımsız Türk yargısına güvenilmesi gerektiÄŸi, Steudtner'in gözaltına alındığı ilk günden itibaren uluslararası hukuk kurallarına uygun olarak konsolosluk himayesinin saÄŸlanmasında herhangi bir eksiklik yaÅŸanmadığı izah edilmiÅŸtir. Aynı konuda Berlin Büyükelçimiz de AFC DışiÅŸleri Bakanlığına talepleri üzerine izahatta bulunmuÅŸtur" denildi.

KAYNAKHABER7

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.