Sosyal Medya

Güncel

FETÖ-İsrail ilişkileri - Tamer Korkmaz'ın kaleminden

“Erbakan Filistin davasını sahiplenirken, bizlere evinizde hatta yatak odalarınızda bile İsrail hakkında menfi konuşmayın diye telkinde bulunuyorlardı!”



İsrail + FETÖ

Tamer Korkmaz - Yeni Åžafak

Terör devleti Ä°srail’in Mavi Marmara Katliamı’nı müteakip Wall Street Journal gazetesine konuÅŸan ve “Ä°srail’in otoritesine baÅŸ kaldırılmamalıydı” diyen Gülen, Ankara’yı suçlamış Ä°srail’e arka çıkmıştı.

Mavi Marmara Katliamı ile aynı tarihte (31 Mayıs 2010) gerçekleÅŸtirilen ve yedi ÅŸehit verdiÄŸimiz Ä°skenderun’daki PKK saldırısının arka planında Ä°srail’in yer aldığı belgelenmiÅŸtir!

*

Paralel Yapı’nın eski Gürcistan Ä°mamı Hayati Küçük, iki yıl önce ekranda “Paralel Yapı ile PKK’nın 2005-2006’dan itibaren gizlice iÅŸbirliÄŸi yapmaya baÅŸladığını” ifÅŸa etmiÅŸti.

Küçük, Gülen’in hayatı boyunca Ä°srail’in aleyhinde bir tek söz dahi söylemediÄŸine dikkat çekerken şöyle demiÅŸti:

“Erbakan Filistin davasını sahiplenirken, bizlere evinizde hatta yatak odalarınızda bile Ä°srail hakkında menfi konuÅŸmayın diye telkinde bulunuyorlardı!”

Hayati Küçük’ün ÅŸu sözleri de FETÖ’nün Ä°srail’in ne denli kontrolünde olduÄŸunu göstermesi bakımından ibretliktir:

“Türkiye’de Ä°srail’e ters düşen herkese biz düşman olduk. Ä°srail’in istemediÄŸini biz de istemiyorduk. Paralel yapının ÅŸakirt dediÄŸi tüm subaylar eÄŸitim için Ä°srail’e gidiyordu. ABD’de Gülen enstitülerini hep Yahudiler kurdu!”

*

FETÖ’nün 15 Temmuz’daki darbe kalkışmasından iki hafta sonrasında; Siyonist kalemlerden Alon Goshen-Gottstein, Mavi Marmara’daki Tel Aviv’i kollayan çıkışından dolayı “Ä°srail, Gülen’e şükran borçlu” diye yazmıştır.

Mevzu bahis yazısında terörist başı ve darbeci Gülen’i öve öve bitiremeyen iÅŸte bu ÅŸahıs; “Gülen Cemaati ile dostluÄŸunun yirmi yıla dayandığından” gururla söz ediyordu!

Fetullah Gülen Locaefendi’nin 9 Åžubat 1998’de Vatikan’da Papa Ä°kinci Jean Paul ile görüşmesini saÄŸlayan Yahudi Morton Abramowitz’dir. 1989-1991’de ABD’nin Ankara büyükelçisiydi. CIA mensubudur.

Gülen, Papa’ya baÄŸlılığını bildirdiÄŸi Vatikan ziyaretinden tam dört ay evvelinde (9 Ekim 1997) önde gelen bir Yahudi örgütü olan Anti Defamation League’in BaÅŸkanı Abraham Foxman ile Ä°stanbul’da kucaklaÅŸmıştır. Vatikan’ın “Dinlerarası Diyalog” projesi, ADL’in de “çok özel misyonları” arasındadır!

*

Abraham Foxman, Zaman’a verdiÄŸi mülakatta Gülen’i methetmekten yorulmamıştı! (31 Ocak 1998)

Onunla bu röportajı yapan Abdullah Bozkurt, ÅŸimdilerde kaçak durumda ve Ä°sveç’te Bağımsız Müslüman Türkiye’nin aleyhinde faaliyetler yürütüyor.

FETÖ’nün “uluslar arası propaganda için kurduÄŸu” Ä°sveç merkezli SCF (Stockholm Center for Freedom) adlı kuruluÅŸun başında Abdullah Bozkurt var!

Geçenlerde 15 Temmuz’la alakalı bir rapor yayınlayan kuruluÅŸ; 191 sayfalık bu raporda Gülen ile yapılmış bir mülakatı öne çıkardı. Raporda, KılıçdaroÄŸlu ve DemirtaÅŸ’ın yanı sıra Henry Barkey ile Michael Rubin’in açıklamalarına yer verildi!

Today’s Zaman’ın eski Ankara Temsilcisi olan FETÖ’nün “etki ajanlarından” Abdullah Bozkurt, bütün hücreleriyle Sam Amca’sı için çalışır. Paralel beynini, Washington makamlarına sabitlemiÅŸtir!

Mister Bozkurt, geçtiÄŸimiz Aralık ayında Rusya’nın Ankara Büyükelçisi Karlov’a yapılan suikasttan iki gün önce twitter’da “Türkiye’deki elçilikler artık güvende deÄŸil” diye yazmıştı…

Karlov’u öldüren FETÖ’cü polis Mevlüt Mert AltıntaÅŸ’ın “izin kâğıdına” yazdığı adresteki “ev”in Abdullah Bozkurt’a ait olduÄŸu ortaya çıkmıştı!

*

AÅŸağıdaki satırlar, 19 Aralık 1997 tarihli Zaman’da yer alan “Ä°srail’e ABD’den mesaj” baÅŸlıklı ve Abdullah Bozkurt imzalı haberden alınmıştır:

New York’un gösteriÅŸli Plaza Oteli’nde etkili Yahudi kuruluÅŸu ADLtarafından verilen akÅŸam yemeÄŸinde yaptığı konuÅŸmada BaÅŸbakan Mesut Yılmaz, Türkiye-Ä°srail dostluÄŸunu daha da ileriye götürme sözü verdi.

Yılmaz, ‘Herkesin duyması için tekrar söyleyeyim: Türkiye Ä°srail’in var olma hakkını kuvvetle desteklemektedir. Bizler baÅŸlangıçtan beri Ä°srail’in yanında olduk. 1949 yılında Ä°srail’i tanıyan ilk Müslüman ülke olduÄŸumuzdan beri…’ diye konuÅŸtu. Yılmaz, Amerikan Yahudi liderlerine ‘Sizler, bizim gayrı resmi büyükelçilerimiz olarak ABD ve dünyaya hizmet verebilirsiniz’ dedi. (…)

ADL BaÅŸkanı Abraham Foxman ise seçkin devlet adamı ödülünü Yılmaz’a takdim ederken yaptığı konuÅŸmada ‘Daha geçen hafta Türkiye Tahran’daki Ä°KÖ toplantısında Ä°srail karşıtı kararlara katılmayı reddetti’ dedi.”

*

Ä°ÅŸbu haberin yayınlandığı tarihten altı ay kadar evvelinde; 28 Åžubat darbesinin devirdiÄŸi Refahyol’un ardından kurulan Mesut Yılmaz’ın baÅŸbakanlığındaki hükümeti, Zaman gazetesi “Hayırlı Olsun” manÅŸetiyle karşılamıştı.

FETÖ’nün 15 Temmuz’daki darbe kalkışmasında en önde yer alan tutuklu eski Hava Kuvvetleri Komutanı Akın Öztürk, 1996-1998 yılları arasında TSK’nın Tel Aviv Askeri AtaÅŸesi idi. Yani, generaller, 28 Åžubat’ta Refahyol Hükümeti’ne “muhtıra” verirken, Akın Öztürk Ä°srail’de görev yapıyordu.

Öztürk, Ä°srail’de vazifeli iken Tel Aviv’deki 73 sayılı NUR Locası’nakayıt yaptırmış ve mason olmuÅŸtur. Fetullah Gülen, ise Ä°zmir’de iken 1975’te mason locasına girmiÅŸti!

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.