Sosyal Medya

Güncel

'Katar'daki İran askeri üssü', sosyal medyada infial yarattı

İran'da yayın yapan 'Alalam' televizyonunun, İran'ın Katar'da askeri üs açtığını duyurması, sosyal medyada büyük yankı uyandırdı.



İran ve Katar'dan askeri konusunda herhangi bir resmi açıklama gelmese de, 'Alalam'ın Twitter'daki paylaşımı büyük ses getirdi.

Özellikle Suudi Arabistanlı sosyal medya kullanıcıları, 'Katar'da İran askeri üssü' anlamına gelen bir etiket açarak konu hakkında öfke dolu mesajlar paylaştı.

'KATAR, IRAK'LA AYNI KADERÄ° PAYLAÅžACAK'

Yusuf el Sibih adlı bir kullanıcı, Twitter hesabında "İran'ın Katar'da üssünün bulunması akıl almaz bir durum. Bu, sadece felakete yol açacaktır. Katar, Irak'la aynı kaderi paylaşacak" diye yazdı.

​El Hantim adlı kullanıcı da tepkisini ÅŸu sözlerle gösterdi: "Katarlılar yaÅŸanan geliÅŸmelerden memnun mu? EÄŸer halk yaÅŸanan geliÅŸmelerden haberdar olup susuyorsa, bunu talihsizlik ya da felaket olarak deÄŸerlendirmek mümkün."

'YAPILAN DEZENFORMASYON İRAN'I KRİZE DAHİL ETME ÇABASINDAN İBARET'

Yaşanan durumu Sputnik'e değerlendiren Katarlı gazeteci Salih Garib, "Katar ve Türkiye arasında bir askeri anlaşma yapıldı. İran hakkındaki dezenformasyon ise, sadece bu ülkeyi krize müdahil etme amacı taşıyor" yorumunu yaptı.

İran ve Katar arasında ekonomik ilişkilerin mevcut olduğunu ancak ortak askeri projeler için bir emare bulunmadığını da kaydeden Garib, bu haberlerin Katar'a baskı uygulamak için servis edildiğini vurguladı.

kaynak: sputnik

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.