Sosyal Medya

Güncel

Şehit Halisdemir'in ismini izinsiz kullananlara dava açılacak

Kahraman Halisdemir'in ağabeyi Doğan Halisdemir, 'kardeşinin ismini izinsiz kullananlara dava açacaklarını' söyledi.



DARBE girişimi sırasında, darbeci Tuğgeneral Semih Terzi'yi öldürdükten sonra şehit edilen Astsubay Ömer Halisdemir'in ağabeyi Doğan Halisdemir, 'kardeşi hakkında yalan yanlış gazete ve televizyonlara röportaj verenlere ve ailesinin ismini izinsiz kullananlara' dava açacağını söyledi.

15 Temmuz'un yıl dönümünde deÄŸerlendirme yapan DoÄŸan Halisdemir, kardeÅŸinin adını kullanarak iÅŸ baÅŸvurusu yapanların, hastanede sırada beklemeden muayene olmaya çalışanların olduÄŸunu duyduklarını kaydetti. Ömer Halisdemir'in adını kullananlar hakkında hukuki yönden mücadele edeceÄŸini belirten DoÄŸan Halisdemir şöyle dedi:

"Benim köylüm, yakınlarım, eÅŸ, dostlar Türkiye'nin her yerinden beyanat veriyor, açıklama yapıyorlar. Kanallara konuÅŸuyorlar. Adam yıllardan beri Ömer Halisdemir'i görmemiÅŸ ama ÅŸehidimiz hakkında röportaj vermiÅŸ. Detayını bilmiyor, hakkında bir ÅŸey bilmiyor. Yalan - yanlış bilgiler veriyor. Ben bunlara kızıyorum. Åžehidimizin adını kim kullanırsa ve ben bunu tespit edersem dava açacağım."

"İSMİN KULLANILMASINA İZİN VERMEYECEĞİZ"

DoÄŸan Halisdemir, Halisdemir ailesinin ismini kullanarak iÅŸ baÅŸvurusu yapan insanların bulunduÄŸunu da kaydederek ÅŸunları söyledi:

"Hiç kimsenin Halisdemir ismini kullanmasını istemiyoruz. Bizler kurallara riayet eden, herkesin hak- hukukuna saygı gösteren bir aileyiz.  Benim akrabam da olsa trafik mi yakalıyor.  Benim ismimi vermeyecek. Ben gidiyorum duruyorum emniyet kemerim takılı her kurala uyuyorum. Aynı ÅŸekilde hastanelerde bizim ismimizi kullanıyorlar. Ben doktora gittiÄŸim zaman sıra bekliyorum. Åžehit yakınıyım ama ben 'Bana ayrıcalık tanımayın, acil bir hasta gelebilir ben sıramı beklerim' diyerek ayrıcalık istemiyorum. Çünkü bu olaylardan önce nasıl bir yaÅŸantı sürüyorsak bugün de aynı yaÅŸantıyı süren bir aileyiz. Kimsenin de Halisdemir ismini kullanmasına izin vermeyeceÄŸiz."

Halisdemir, 15 Temmuz'un yıldönümünde ve öncesinde kardeÅŸinin mezarı ziyaret edip dua edenlere ve kendilerini yalnız bırakmayanlara teÅŸekkür etti.

MARKA TESCÄ°LÄ° YAPILDI

Astsubay Ömer Halisdemir'in eÅŸi Hatice Halisdemir tarafından yapılan baÅŸvuru üzerine ÅŸehidin ismi, üzerinden kazanç saÄŸlamaya çalışan kötü niyetli kiÅŸilere engel olmak amacıyla Türk Patent ve Marka Kurumunca tescillenip koruma altına alınmıştı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.