Sosyal Medya

Güncel

Özgecan'ın katillerine yapılan silahlı saldırı davasında karar çıktı

Hükümlü Ahmet Suphi Altındöken'in Adana'daki cezaevinde silahlı saldırıda ölmesi olayıyla ilgili tutuklu yargılanan sanık ağırlaştırılmış müebbet ve 29 yıl 9 ay 10 gün hapis cezasına çarptırıldı. Tutuksuz 6 sanık ise delil yetersizliğinden beraat etti



Mersin'de üniversite öğrencisi Özgecan Aslan'ın  öldürülmesine iliÅŸkin davada ağırlaÅŸtırmış müebbet hapis cezasına çarptırılan  hükümlülerden Ahmet Suphi Altındöken'in Adana'daki cezaevinde silahlı saldırıda  ölmesi, babası Necmettin Altındöken'in ise yaralanmasıyla ilgili davada  sanıklardan tutuklu Gültekin Alan ağırlaÅŸtırılmış müebbet ve ayrıca 29 yıl 9 ay  10 gün hapis cezasına mahkum edildi, tutuksuz 6 sanık ise delil yetersizliÄŸinden  beraat etti.

Adana 5. Ağır Ceza Mahkemesindeki karar duruÅŸmasına tutuklu Gültekin  Alan, tutuksuz sanıklar Ferat Yüksel, infaz koruma memuru Hacı Ahmet ÖzdoÄŸan,  Gamze BaÄŸlar, Serkan Akkoca ile avukatları katıldı. BaÅŸka suçtan cezaevinde  tutuklu bulunan sanıklar Ahmet Tekin Baykal ve Hüsamettin BaÄŸlar ise Ses ve  Görüntülü BiliÅŸim Sistemi (SEGBÄ°S) sistemi ile duruÅŸmada hazır oldu.

Öldürülen Ahmet Suphi Altındöken’in olayda yaralanan babası Necmettin  Altındöken de hükümlü olduÄŸu Silivri Cezaevinden SEGBÄ°S aracılığıyla duruÅŸmaya  katıldı.

Ä°ddia makamının geçen celsede verdiÄŸi esas hakkındaki mütalaasını  tekrarlamasının ardından sanıklara son savunmaları soruldu.

Sanık Gültekin Alan savunmasında, 18 duruÅŸmanın 3’üne katıldığını,  bunlardan birinde de susma hakkını kullandığını ifade ederek, mahkemede düzgün  savunma yapamadığını öne sürdü.

Suç aleti silahı bir yıl önce tuvalette bulduÄŸunu ve bacak arasında  sakladığını ifade eden Alan, Ahmet Suphi Altındöken'i korkutmak isterken  öldürdüğünü ve babasını yaraladığını söyledi.

Alan, olay anını yazılı savunmasından şöyle okudu:

"Silahın nasıl cezaevine sokulduÄŸunu bilmiyorum.  Olay günü halı  sahaya çıkacağımız belli deÄŸildi. Ä°nfaz koruma memuru daha sonra halı sahaya  çıkacağımızı söyledi. Bu sırada infaz koruma memurları, Özgecan Aslan’ı öldüren  ile babasının F Tipi Cezaevine getirildiÄŸini ve hangi koÄŸuÅŸta kaldıklarını  konuÅŸurlarken duydum. O günler kafam dağınıktı. Özgecan Aslan’ın öldürülmesi  rüyalarıma giriyordu. Benim de 2 kızım var. Görevli halı saha kapısını açtı.  O  sırada sinema perdesi gibi Özgecan Aslan ve kızlarımı gördüm. Halı sahaya  girmedim, kendi kendime 'Hadi ne bekliyorsun?' diyerek saniyeler içinde karar  verdim."

Merdiven boÅŸluÄŸuna doÄŸru ateÅŸ edip ölüm korkusu vermek istediÄŸini  anlatan Alan, ÅŸunları dile getirdi:

"Cezaevinde en büyük ceza birisine ölüm korkusu vermektir. Kaldıkları  kapının mangalını açtım. Orta yaÅŸlı biri mangala doÄŸru geldi. Ahmet Suphi’nin  babası olduÄŸunu bilmiyordum. 'Suphi’yi çağır, evrakı var' dedim. 'Suphi' diye  seslendi. Yukarı merdivenlerden inerek mazgalın önüne geldi. DiÄŸer kiÅŸinin babası  olduÄŸunu bilseydim o anda ikisinin de kafasına sıkabilirdim. Ahmet Suphi ile  karşı karşıya geldik. Namlunun ucu ona doÄŸruydu. Ä°steseydim kafasına sıkardım.  Ona 'Özgecan Aslan’ın selamı var, geri çekil' dedim. Geri geri kaçarken merdiven  boÅŸluÄŸuna doÄŸru gitti. 2 defa tetiÄŸe bastım. KurÅŸunlardan biri sol göğsüne isabet  etti.  Öldürmek amacım olsaydı tabancamdaki diÄŸer kurÅŸunları da boÅŸaltırdım.  Hedef gözetmeden ateÅŸ ettim. Göz ucuyla içeri baktığımda bir kiÅŸinin kaçtığını  gördüm. Ahmet Suphi sandım. Bir el ateÅŸ daha ettim. Oysa babasıymış. Tasarlayarak  yapmadım. Biri bizi gözetliyor gibi her yerde kamera var, tasarlamam imkansız.  Spontane geliÅŸti. 1 dakikada oldu bitti."

Alan, olay anında 2 infaz koruma memurunu silahla rehin aldığını ancak  daha sonra bir kiÅŸinin "Vuruldu" diye bağırması üzerine silahını bıraktığını  söyledi.

DiÄŸer sanıkların bu olayla ilgisinin bulunmadığını savunan Alan,  sanıklardan Ahmet Tekin Baykal'ın kendisini azmettirdiÄŸi iddiasını "gülünç  bulduÄŸunu" ifade etti.

Baykal da Alan’ın eline geçirdiÄŸi bir silahla aldığı hapın etkisiyle  olayı iÅŸlediÄŸini iddia etti.

DiÄŸer sanıklar da olayla ilgilerinin bulunmadığını belirtip  beraatlerini istedi.

Mahkeme heyeti, Alan’ı "tasarlayarak adam öldürmek" suçundan  ağırlaÅŸtırılmış müebbet hapis cezasına mahkum etti. Ayrıca, Alan'a "tasarlayarak  adam öldürmeye teÅŸebbüsten" 18 yıl, "hakaretten" 1 yıl 4 ay, "yasak eÅŸyaları  cezaevine sokmak, 6136 Sayılı Yasaya Muhalefet" suçlarından 6 yıl, "infaz koruma  memurlarını hürriyetlerinden alıkoymadan" da 4 yıl 5 ay 10 gün olmak üzere toplam  29 yıl 9 ay 10 gün hapis cezası daha verildi.

Cezalarda indirim yapılmazken, diÄŸer sanıklar delil yetersizliÄŸinden  beraat etti.

Adana F Tipi Kapalı Yüksek Güvenlikli Ceza Ä°nfaz Kurumunda hükümlü  bulunan, üniversite öğrencisi Özgecan Aslan'ın katil zanlısı Ahmet Suphi  Altındöken (26) ile babası Necmettin Altındöken (51), 12 Nisan 2016'da Gültekin  Alan'ın silahlı saldırısına uÄŸramıştı. AğırlaÅŸtırılmış müebbet hapis hükümlüsü  Suphi Altındöken hayatını kaybederken, babası ağır yaralanmıştı.

SoruÅŸturma kapsamında Alan ile olaya karıştıkları iddia edilen  Hüsamettin ve eÅŸi Gamze BaÄŸlar ile Hacı Ahmet ÖzdoÄŸan, Ahmet Tekin Baykal ve  Ferhat Yüksel tutuklanmış, Serkan Akkoca tutuksuz yargılanmak üzere serbest  bırakılmıştı. 25 Ocak’ta yapılan duruÅŸmada Gültekin Alan dışındaki 5 sanığın  tahliyesine karar verilmiÅŸti.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.