Sosyal Medya

Güncel

Ahmet Zeki Üçok darbe sonrası planı anlattı!

15 Temmuz'daki kanlı darbe girişimini değerlendiren eski askeri savcı Üçok, "Başarılı olsaydı Türkiye parçalanacaktı" dedi.



FETÖ'nün milletin iradesine el koyma giriÅŸiminden önce, TSK içerisindeki FETÖ'cüleri tek tek deÅŸifre eden eski askeri savcı Ahmet Zeki Üçok, darbenin baÅŸarılı olması durumunda nelerin olacağını anlattı.

TÃœRKÄ°YE AMERÄ°KAN MANDASINA GÄ°RERDÄ°

Takvim'den Ali DeÄŸirmenci'nin sorularını yanıtlayan Üçok, darbenin baÅŸarılı olması durumunda Türkiye'nin Amerikan mandasına gireceÄŸini söyledi.

KÃœRT DEVLETÄ°, ERMENÄ° DEVLETÄ°..

FETÖ'nün darbe giriÅŸiminin baÅŸarılı olması durumunda GüneydoÄŸu'da Kürt devleti, DoÄŸu'da ise Ermeni devleti kurulacağını söyleyen Ahmet Zeki Üçok, Türkiye'nin parçalara ayrılacağını sözlerine ekledi.

"TÃœRKÄ°YE'DE BÃœYÃœK BÄ°R KATLÄ°AM OLACAKTI"

Fetullahçılara karşı ilk soruÅŸturmayı açan ve FETÖ'nün kumpası nedeniyle 5 yıl hapiste kalan eski askeri savcı, ÅŸunları söyledi; "Darbe baÅŸarılı olsaydı Türkiye'nin güneydoÄŸusunda bir Kürt Devleti, doÄŸusunda bir Ermeni devlet yapılanması olacaktı. Türkiye parçalanacaktı. Daha sonra Türkiye'de büyük bir katliam olacaktı. İçeride kendilerine muhalif olarak gördükleri kiÅŸileri yargılamayı bırakın darbe sürecinde herkesi öldüreceklerdi. Darbe sonrasında Türkiye'nin başına getirecekleri yeni kiÅŸilerin mutlaka ve mutlaka istihbarat örgütlerinin baÄŸlı olduÄŸu ülkelerin emrinde olacaklardı.

"AMERÄ°KAN MANDASI OLACAKTIK"

Bunu sadece iki tane eylemle deÄŸil Türkiye'nin bundan sonraki bütün adımlarında bu kiÅŸilerin olacağını ve istihbarat örgütlerinin istekleri doÄŸrultusunda Türkiye yönetilecekti. Adımız belki Türkiye Cumhuriyeti Devleti olacaktı ama Atatürk'ün kabul etmediÄŸi bir manda ile yönetilecektik. Ne yazık ki Amerikan mandası olacaktık.."

ADİL ÖKSÜZ TSK İMAMIYDI

Adil Öksüz ile ilgili de konuÅŸan Üçok, "Bütün bu yapının TSK'daki en üst kısmında ÅŸimdilik bilinen kısmıyla ilgili olarak Adil Öksüz vardı. Ona her ne kadar Hava Kuvvetleri Ä°mamı diyorlarsa da onun TSK Ä°mamı olduÄŸunu biliyorum. Bir tarafta bizim Genel Kurmay BaÅŸkanımız varken, darbecilerin Genel Kurmay BaÅŸkanı da Adil Öksüz'dü" ifadelerini kullandı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.