Sosyal Medya

Güncel

ABD ve Bulgaristan'dan enerji iÅŸbirliÄŸi

Bulgaristan ve ABD, Güneydoğu Avrupa’da enerji güvenliğinin garanti edilmesi amacıyla gelecekte Bulgaristan ile ABD arasında enerji alanında işbirliği yapılması görüşü etrafında birleştiler



Bulgaristan Başbakan Yardımcısı Tomislav Donçev ve Enerji Bakanı Temenujka Petkova, Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Dışişleri Bakanlığı Özel Temsilcisi ve Uluslararası Enerji Sorunları Koordinatörü Meri Uorlik ile görüşme gerçekleştirdi.

Görüşme sırasında Bulgaristan ile Yunanistan arsındaki doÄŸalgaz baÄŸlantısı projesinde kaydedilen ilerleme ve projeyle ilgili gelecek çalışmalar, Avrupa BirliÄŸi’nin (AB) Kuzey Akım-2 projesi konusundaki pozisyonu, nükleer enerji kaynaklarını çeÅŸitlendirme imkanları ve Belene Nükleer Enerji Santrali projesi ele alındı.

Meri Uorlik, ABD’nin enerji kaynaklarının ve tedarik güzergahlarının çeÅŸitlendirilmesine iliÅŸkin projelerin gerçekleÅŸtirilmesine destek verilmesine yönelik olan AB’nin enerji politikasına iliÅŸkin yükümlülükleri hakkında bilgi verdi.

Görüşmenin katılımcıları, GüneydoÄŸu Avrupa’da enerji güvenliÄŸinin garanti edilmesi amacıyla gelecekte Bulgaristan ile ABD arasında enerji alanında iÅŸbirliÄŸi yapılması görüşü etrafında birleÅŸtiler

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.