Sosyal Medya

Güncel

Kılıçdaroğlu: 2019'da aday olmayacağım

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu Alman dergisi Der Spiegel'e konuştu. Röportajda kendisine "Abdullah Gül adayınız olur mu" diye soruldu.



"ADAY DEĞİLİM, PARTİLER ÜSTÜ ADAY İSTİYORUM"

KılıçdaroÄŸlu, bugün çıkacak haftalık Der Spiegel dergisine yaptığı açıklamada 2019 CumhurbaÅŸkanlığı seçiminde kendisinin aday olmayacağını söyledi ve “Ben partiler üstü bir aday istiyorum” dedi. KılıçdaroÄŸlu partiler üstü aday çıkması halinde genel baÅŸkanlığa devam edeceÄŸini de belirtti.

ABDULLAH GÃœL SORULDU

ErdoÄŸan’a karşı Abdullah Gül’ün adaylığının akıllı bir öneri olup olmayacağı sorusuna ise KılıçdaroÄŸlu, “Ne yapacağına Abdullah Gül’ün kendisinin karar vermesi gerekir. Ama ben ÅŸimdiden, seçimlere iki yıl önceden bir isim verme hatasına kesinlikle düşmem” dedi.

ABDULLAH GÜL İDDİALARA TEPKİ GÖSTERMİŞTİ

Hatırlanacağı üzere Abdullah Gül'ün adı, 2019 seçimlerinde ErdoÄŸan'a karşı aday olacak iddialarında geçmiÅŸti. Ä°ddiaların ardından açıklama yapan Abdullah Gül, kendisini ErdoÄŸan'ın karşısında gösterenlere büyük tepki göstermiÅŸ ve yazılanlar hakkında 'iftira' demiÅŸti.

AVRUPA'YA SESLENDİ: TÜRKİYE ERDOĞAN'DAN İBARET DEĞİL

Avrupa’yı Türkiye’yi CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan’la aynı görmemeye çağıran KılıçdaroÄŸlu “Adalet yürüyüşü ve anayasa referandumu, ErdoÄŸan’ın sadece ülkenin yarısı için konuÅŸtuÄŸunu gösterdi” dedi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.