Sosyal Medya

Güncel

Terör örgütü yandaşları Londra'da 15 Temmuz etkinliğine saldırdı

İngiltere'nin başkenti Londra'da terör örgütü PKK yanlısı bir grup, 15 Temmuz şehitlerinin anıldığı etkinliği engelleme girişiminde bulundu.



Avrupalı Türk Demokratlar DerneÄŸinin (UETD) Ä°ngiltere ÅŸubesinin Londra’nın Walthamstow semtinde düzenlediÄŸi 15 Temmuz ÅŸehitlerini anma etkinliÄŸi, terör örgütü yandaÅŸları tarafından engellenmek istendi. Terör örgütü PKK sempatizanı yaklaşık 40 kiÅŸi, 350 Türk vatandaşının katıldığı etkinliÄŸin yapıldığı binaya girmek istedi.

Ä°NGÄ°LÄ°Z POLÄ°SÄ° SALDIRGANLARA KAYITSIZ KALDI

İngiliz polisi, bina önünde biriken terör örgütü yanlısı gruba uzun süre müdahale etmedi. Etkinliğe katılan Türk vatandaşları, PKK yandaşlarına müdahale etmeyen polise tepki gösterdi.

Terör örgütü yandaşı grup, binaya taş ve su şişesi gibi cisimler atarken, bir polis memuru atılan taşla bacağından yaralandı.

Terör örgütü yandaşları Londra'da 15 Temmuz etkinliğine saldırdı

PKK'LILARLA TÃœRK VATANDAÅžLARI ARASINDA ARBEDE

Etkinliğe katılanlar ile terör örgütü yandaşı grup arasında da kısa süreli arbede yaşandı. Polis, terör örgütü yandaşı gruptan 3, etkinliğe katılanlardan da bir kişiyi gözaltına aldı.

Etkinlik daha sonra takviye polis ekibinin sevk edildiği binada gerçekleştirildi.

Vatandaşların binadan ayrılmasına izin vermeyen polis, etkinliğin yapıldığı bina etrafında önlemlerini artırdı.

Terör örgütü yandaşları Londra'da 15 Temmuz etkinliğine saldırdı

TÜRK ÇİFTİN ARACINA DA SALDIRDILAR

Anma programına katılanlar, terör örgütü yandaşlarının belediye yerleşkesinin ana girişini kapatması nedeniyle polis tarafından arka kapıdan çıkarıldı.

Etkinliğin bitiminde yerleşkeden ayrılıp ana caddeye çıkan Türk bir çiftin aracına saldıran terör örgütü yandaşları, polisin müdahalesinin ardından dağıldı. Herhangi bir yaralanmanın olmadığı saldırıda, araçta hasar olduğu görüldü.

Terör örgütü yandaşları Londra'da 15 Temmuz etkinliğine saldırdı

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.