Sosyal Medya

Güncel

Mescid-i Aksa 'pazar gününe kadar kapalı kalabilir' iması

İsrail hükümetinin bugün Mescid-i Aksa'da yaşanan olaylar üzerine Harem-i Şerif'i kapatmasının ardından güvenlik gerekçesiyle bir dizi önlem aldığı bildirildi.



Ä°srail hükümet sözcüsü Ofir Gendelman, yaptığı yazılı açıklamada, Ä°srail BaÅŸbakanı Binyamin Netanyahu'nun, Kudüs'teki eylemin ardından durumla ilgili deÄŸerlendirme yapmak amacıyla birçok bakan ve güvenlik yetkilisiyle toplantı düzenlediÄŸini belirtti.

Gendelman açıklamasında, Netanyahu'nun eylemi düzenleyenler için Ä°srail'in kuzeyindeki Ummu'l Fehm kentinde kurulan "taziye çadırlarının kaldırılması ve Mescid-i Aksa'ya çıkan yollarda yoÄŸun güvenlik önlemleri alınması" talimatı verdiÄŸini ifade etti.

Mescid-i Aksa pazar gününe kadar kapalı kalabilir 

Olayla ilgili soruşturmanın devam edeceğini belirten Gendelman, Mescid-i Aksa'nın pazar gününe kadar kapalı kalabileceği imasında bulundu.

Gendelman açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

"Bugün Netanyahu'nun bakan ve yetkililerle düzenlediği oturumda, Mescid-i Aksa'nın kapılarının ne zaman açılacağına ilişkin kararın pazar günü yapılacak olan kabine toplantısında açıklanmasına karar verildi."

AA

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.