Sosyal Medya

Güncel

MHP'den afiÅŸ eleÅŸtirisi

Cumhurbaşkanlığı logosuyla hazırlanan 15 Temmuz darbe girişimine ilişkin afişlerde kullanılan Türk askerlerinin görüntülerine MHP'den de eleştiri geldi.



Cumhurbaşkanlığı logosuyla hazırlanan 15 Temmuz darbe girişimine ilişkin afişlerde kullanılan Türk askerlerinin görüntüleri tartışılıyor.

Sosyal medya kullanıcıları da Twitter'da açılan ‘#TSKonurdurTSKgururdur' etiketine tepkilerini dile getirdi. Sosyal medyada, afiÅŸlerden birindeki bir askerin, Körfez Savaşı sırasında çekilen Amerikalı askerin yüzünü yansıttığı da ileri sürüldü.

MHP'DEN ELEÅžTÄ°RÄ°

MHP Grup BaÅŸkanvekili Erkan Akçay “AfiÅŸleri pek tasvip etmedim, 15 Temmuz'un ruhunu iyi yansıtmıyor” dedi. BahçeÅŸehir Ãœniversitesi öğretim üyesi siyaset bilimci Deniz Ãœlke ArıboÄŸan, Twitter'dan, “Bu afiÅŸleri 15 Temmuz için hazırlayanların psikolojiden, sosyolojiden ve siyasal iletiÅŸimden tek kelime anlamadığı açık. Çöp bunlar!” tepkisini verdi.

AKÅžENER'DEN ELEÅžTÄ°RÄ°

Eski Meclis BaÅŸkanvekili Meral AkÅŸener, Twitter'dan, “15 Temmuz kalkışmasını yapan alçaklık yerine yenik, ezik, çaresiz Türk askeri resmi koymak alçakların ekmeÄŸine yaÄŸ sürmektir, derhal düzeltilmelidir” tepkisini gösterdi. 

CHP'DEN DE ELEÅžTÄ°RÄ° GELDÄ°

CHP de CumhurbaÅŸkanlığı tarafından hazırlanan afiÅŸlere tepki gösterdi. CHP Sözcüsü Bülent Tezcan, “TSK'yı tahkir eden fotoÄŸraflarla bir silahlı kuvvetler ve ordu düşmanlığı yaratılmış. Askerini aciz gösteren bir millet ayakta kalamaz. O resimler de Türk askeri deÄŸil ama Türk askeri gibi göstererek yabancı sitelerden aldıkları resimleri koymuÅŸlar. Bu ne büyük bir utanmazlıktır, ne büyük bir acizliktir” dedi. CHP Grup BaÅŸkanvekili Özgür Özel de “Darbeci generale benzeyen bir yüz falan olsaydı neyse ama rütbesiz erleri acz içinde gösteren, karşısında onları aÅŸağılayan bir takım figürler... Bu ülkede bu millet darbecilere karşıdır ama her zaman askerine, Mehmetçik'ine sahip çıkar” diye konuÅŸtu.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.