Sosyal Medya

Güncel

Beşiktaş ve Vezneciler saldırganları yakalandı

Beşiktaş ve Vezneciler'de gerçekleşen hain saldırının failleri yakalandı



Ä°stanbul Valisi Vasip Åžahin Ä°stanbul merkezli 4 ilde düzenlenen terör operasyonlarında 44 kiÅŸinin yakalandığını açıkladı. Åžahin, yakalananlardan birinin Dolmabahçe saldırısının organizatörü kadın terörist olduÄŸunu belirtti. Operasyonlarda çok sayıda mühimmat da ele geçirildi.

Ä°stanbul Valisi Vasip Åžahin kentte yapılan terör operasyonlarıyla ilgili açıklama yaptı. Vali Åžahin, "4 ilde yapılan terör operasyonunda 44 kiÅŸi yakalandı" dedi. Yakalananlardan birinin, BeÅŸiktaÅŸ saldırısında organizatör olduÄŸu, keÅŸifte bulunduÄŸu ve bombalı araçtan son anda inip firar eden kadın olduÄŸu belirlendi. Yakalananlar arasında Vezneciler saldırısının faili bir kadın da var. 

SANSASYONEL EYLEM HAZIRLIÄžI YAPIYORLARDI 

Ä°stanbul Emniyet Müdürlüğü'nden opersayonlara iliÅŸkin yapılan açıklamada ise ÅŸÃ¶yle denildi:  "Ä°stanbul Ä°l Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Åžube Müdürlüğü'nün Milli Ä°stihbarat TeÅŸkilatı ile koordineli olarak yürütmüş olduÄŸu çalışmalarda; PKK/KCK terör örgütünün sözde özel kuvvetler hücresinin önümüzdeki günlerde Ä°stanbul'da sansasyonel bir eylem hazırlığı içerisinde olduÄŸu yönünde bilgiler olde edilmesi üzerine, ilimizde 13 ilçede 105 adres ile Ankara, Diyarbakır, Hakkâri ve Kocaeli Ä°llerinde eÅŸ zamanlı gerçekleÅŸtirilen operasyonlarda 44 ÅŸahıs yakalanarak gözaltına alınmıştır.

ÇOK SAYIDA MÃœHÄ°MMAT ELE GEÇİRÄ°LDÄ° 

Gözaltına alınan ÅŸahıslara ait evler ile 3 depo ve 4 ayrı iÅŸ yerinde yapılan aramalarda bombalı eylemlerde kullanılabilecek, 1 adet komutalı anahtar sistem, 2 adet saatli elektronik devre, toplam 161 kilo çeÅŸitli derecede tahribat gücüne sahip patlayıcı (Amonyum Nitrat, Amonyum Sulfat, RDXH MX, TNT ve PENT htiva eden) 66 metre infilak fitili, 2 adet elektrikli kapsül, 3 adet KalaÅŸnikof marka uzun namlulu silah, 5 kurusıkı, 2 7,65 tabanca, 2 pompalı tüfek, 1 adet havalı tüfek, 959 adet deÄŸiÅŸik çapta fiÅŸek, 3 hücum yeleÄŸi, 1 dürbün, 1 adet leÅŸker olarak tabir edilen kıyafet ve çok sayıda örgütsel doküman ile dijital malzeme ele geçirilmiÅŸtir.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.