Sosyal Medya

Güncel

'O Gece'nin pilotu artık filoda yok

15 Temmuz Darbe Girişimi gecesi Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı İstanbul'a getiren kaptan pilot Barış Yurtseven işten çıkarıldı.



15 Temmuz Darbe GiriÅŸimi gecesi CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan'ı Dalaman'dan Ä°stanbul’a getiren kaptan pilot Barış Yurtseven, uçağın 'transponder'ını kapatmadığı için bütün uçuÅŸ cep telefonlarından bile göründü. Kaptan pilot, geçen ÅŸubat ayında iÅŸten çıkarıldı. Bir de Bank Asya'ya para yatırdığı ortaya çıktı.  

15 Temmuz Darbe GiriÅŸimi’nde en kritik dakikalar Marmara Denizi’nin güneyindeki Biga Ä°lçesi semalarında yaÅŸandı. CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan’ı Dalaman’dan alan TC-ATA tescilli Gulfstream G450 uçağı, yaklaşık bir saat boyunca Biga üzerinde bekleme yaptı. Uçağın çizdiÄŸi patern, internet üzerinden Flightradar24.com sitesinden ve cep telefonları için yapılan uygulamadan an ve an takip ediliyordu. Gulfstream G450’nin kaptan pilotu ise Barış Yurtseven'di...

BANK ASYA'YA PARA YATIRDIÄžI TESPÄ°T EDÄ°LDÄ°

Barış Yurtseven, Anadolu Ãœniversitesi Sivil Havacılık Pilotaj Bölümü’nü bitirdikten sonra Türk Hava Yolları’na girmiÅŸti. Ä°ki yıl Boeing 737 uçaklarında ikinci pilot olarak uçtu. Sonrasında VIP uçaklarına tayini çıktı. Gulfstream tipi uçaklarda görev yapmaya baÅŸladı. Kaptanlık süresi geldiÄŸinde VIP uçuÅŸlarının normal havayolu uçuÅŸlarına göre daha az olması nedeniyle henüz yeterli uçuÅŸ saatine ulaÅŸamamıştı. Tekrar yolcu uçaklarına döndü. Saatlerini tamamladı. Sonra da kaptanlık yapmak üzere VIP uçaklarına döndü. O gecede CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan’ı uçuruyordu. 

THY’de 20 yıldır görev yapan Yurtseven’in geçtiÄŸimiz ÅŸubat ayında o gece ile ilgili incelemeler,soruÅŸturmalar tamamlanarak ÅŸirketle ilgisi kesildi. Ä°ddiaya göre, uçağının transponder'ını açık bırakan Yurtseven, THY’nin yaptığı güvenlik sorgulamasına da takıldı. Bank Asya'ya para yatırdığı tespit edildi. Kaptan pilot savunmasında bu parayı çocuÄŸunun okul ödemesi için açılan hesaba yatırdığını, FETÖ ile baÄŸlantısının olmadığını söyledi. Bir FETÖ baÄŸlantısı konusunda bir sonuç çıkmadı.

KAYNAKDHA

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.