Sosyal Medya

Güncel

FETÖ'cü hainden tişörtlü pişkinlik!

15 Temmuz'da Erdoğan’a suikast girişimine yönelik olarak bugün görülen davada provokatif anlar yaşandı. sanıklardan Gökhan Güçlü, üzerine giydiği 'Hero' (Kahraman) yazılı tişörtle salona geldi. Tepkiler ve itirazlar üzerine tişört sanıktan çıkartıldı.



CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan’a suikast giriÅŸimi davasında sanıklardan Gökhan Güçlü’nün üzerine giydiÄŸi ‘Hero’ yazılı beyaz tişört mahkemede gergin anlara neden olurken, Mahkeme baÅŸkanı duruÅŸma salonunu boÅŸalttırdı.


Sanıklardan Muharebe Arama Kurtarma (MAK) timinde görevli eski Astsubay Gökhan Güçlü, duruÅŸma salonuna gelirken üzerine giydiÄŸi beyaz tişört üzerinde büyük harflerle Ä°ngilizce ‘HERO’ yazan ve Türkçesinin ‘Kahraman’ yazılı tişört ile duruÅŸmaya katıldı.


DuruÅŸmanın baÅŸlamasının ardından CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan’ın avukatı Mustafa DoÄŸan Ä°nal, söz alarak sanıklardan birisinin üzerinde Türkçesi ‘Kahraman’ olan ‘HERO’ yazılı tişört bulunduÄŸunu belirterek, “Bunlar devlete hala meydan okuyorlar tişörtün çıkarılmasını talep ediyorum” dedi. Bunun üzerine sanık avukatları da söz alması sonrası salon bir anda karşılıklı olarak sanık ve müdahil avukatları arasında söz düellosuna dönüşmesi üzerine mahkeme baÅŸkanı salonun boÅŸaltılmasını ve duruÅŸmaya ara verdiÄŸini açıkladı.


DuruÅŸma tekrar baÅŸladıktan sonra Mahkeme BaÅŸkanı sanık Gökhan Güçlü’yü kürsüye “Gel bakiyim buraya” diyerek sanık Gökhan Güçlü’yü kürsüye çağırdı. Gökhan Güçlü’nün üzerinde ‘HERO’ yazılı tişört giydiÄŸi tutanaklara geçirildi. Mahkeme Savcısı Ali Cenk’in görüşü soruldu. Savcı Cenk, Gökhan Güçlü’nün üzerinde bulunan tişört ile alakalı olarak, verdiÄŸi mesaj itibari ile duruÅŸma kültürüne uymadığını, söz konusu tişörtün deÄŸiÅŸtirmesi sonrası duruÅŸmaya alınmasını, aksi taktirde duruÅŸmadan uzaklaÅŸtırılmasını istedi.


Mahkeme tarafından 'HERO' yazısının Ä°ngilizce ‘Kahraman’ olduÄŸu ve bir mesaj içerdiÄŸini belirterek, güvenlik güçleri tarafından getirtilen yedek tişörtü giymesi, tişörtün deÄŸiÅŸtirilmesinin ardından mahkemeye alınması kararını açıkladı.

Güçlü’nün bu karara gülmesi üzerine mahkeme BaÅŸkanı sanığın mahkeme disiplinine uygunsuz ÅŸekilde davrandığını kayda geçirdi. Güçlü jandarma tarafından salondan çıkartılırken, söz almak istedi.

"Duruşmaya katılmayacağım"

Güçlü, “Cezaevinden bana üç tişört verildi. Müşteki avukatları hangi tişörtü giymemi istiyorsa getirsinler onu giyeyim. Bu tişörtü bana cezaevi yönetimi verdi. Bugün için duruÅŸmaya katılmayacağım’ dedi

 
FETÖ'cü hainden tişörtlü pişkinlik
IHA

FETÖ'cü hainden tişörtlü pişkinlik

15 Temmuz gecesi Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yönelik suikast girişiminde bulunan FETÖ'cü teröristler, üçüncü kez hakim karşısına çıkarıldı. Geniş güvenlik önlemleri altında araçlardan indirilen FETÖ'cü hainlerden birinin üzerindeki tişört ise dikkatlerden kaçmadı. Darbeci teröristin giydiği tişörtün üzerinde Türkçe anlamı "Kahraman" olan "Hero" yazıyordu.

DuruÅŸmaya ara verildi

Daha sonra Cumhurbaşkanı avukatlarının tepki göstermesi üzerine salonda tartışma çıktı. Bu esnada bazı sanık ve sanık yakınlarının alkış tutması üzerine tartışmalar daha da büyüdü. Bunun mahkeme başkanı duruşmaya ara verdi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.