Sosyal Medya

Güncel

İlk işim Türkçe öğrenmek olacak

Rusya'nın Yeni Ankara Büyükelçisi Aleksey Yerhov, göreve başlamadan Moskova’da düzenlediği basın toplantısında gazetecilerin sorularını cevapladı.



İlk işinin Türkçe öğrenmek olacağını söyleyen Yerhov, yakın bir zamanda göreve başlayacağını belirterek Türkçe "İnşallah becerebilirim" dedi.

Yerhov, şöyle devam etti:

"Kaderin beni Türkiye'de çalışmaya göndermesinden çok memnunum. Türkiye mükemmel bir ülke. Bu hafta oraya gitmeyi planlıyorum.

Fas, Mısır, İsrail gibi ülkelerde çalıştım. 2015 yılına kadar 6 yıl Türkiye'de Rusya'nın İstanbul Başkonsolosluğu'nda görev yaptım.

Suriye konusunda gördüğüm kadarıyla çeÅŸitli yönlerde çok sıkı iÅŸ birliÄŸimiz mevcut, çeÅŸitli temsilciler arasında temaslar mevcut. Astana sürecinde elde edilen baÅŸarılar var. EÄŸer ben veya büyükelçiliÄŸimiz buna bir katkı saÄŸlamayı baÅŸarırsak, ben kendi görevimi baÅŸarı ile yerine getirdiÄŸimi düşüneceÄŸim.”

Yerhov, “Gönül isterdi ki çalışma arkadaşım ve yakın dostum Andrey Karlov hayatını kaybetmeseydi. Onun suikast sonucu öldürülmesi benim atanmama vesile oldu. Tabi Ankara’da göreve baÅŸladığımda Karlov, isminin tarihe geçmesi için bir dizi çalışmalar daha planlıyoruz. Onları yerinde zamanı gelince açıklayacağım.

6 yıl Türkiye’de çalışmış olmama raÄŸmen Türkçe’yi öğrenemedim. Ama ÅŸimdi yeniden kitaplara sarıldım. Ankara’da dil meselesini çözmem gerek. Türkiye ile anlaÅŸmanın en kısa yol Türkçe konuÅŸmaktan geçtiÄŸini de çok iyi biliyorum” dedi.

MOSKOVA/DHA

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.