Sosyal Medya

Coğrafyamız

Gazze'yi bu adaya hapsedecek

Uzun yıllardan beri Gazze'yi abluka altında tutan İsrail'in bölge üzerindeki kontrolünü artırmak için yeni bir plan hazırladığı ortaya çıktı. Hazırlanan plana göre İsrail, Gazze açıklarında bir yapay ada inşa edecek ve Gazze'ye giriş çıkışların tamamı sadece bu ada üzerinden sağlanacak.



Gazze’yi abluka altına alan Ä°srail’in bölge ile ilgili çok tartışmalı bir plan hazırladığı ortaya çıktı. Açılanan plana göre Gazze ÅŸeridine yapay bir ada inÅŸa edilecek.

Uzun yılardan bu yana Gazze’yi abluka altında tutan Ä°srail yönetimi bölgede yaÅŸayan 2 milyon sivilin insani ihtiyaçlarının dahi giriÅŸine izin vermiyor. Ä°srail’in Gazze’nin dış dünya ile baÄŸlantısını kesme çabası ve Mısır’ın da Gazze’nin tek kara sınırı baÄŸlantısı olan Refah sınır kapısını uzun süre kapalı tutması nedeniyle Gazzeliler zor zamanlar geçiyor.

Ä°srail’in hazırladığı yeni plana göre Gazze’nin 2.8 kilometre uzağında yapılacak olan yapay ada, kargo terminali ve bir havalimanından oluÅŸacak. 5 milyon Euro’ya mal olacağı belirtilen projenin temel hedefinin ise Ä°srail’in Gazze üzerindeki kontrolünü artırmak. Ä°srail hazırladığı projeyi güvenliÄŸini saÄŸlamakla iliÅŸkilendirmeye çalışıyor. Yapay adanın Gazze’nin dış dünyayla tek baÄŸlantısı olacağı ve bunun da Ä°srail tarafından kontrol edileceÄŸi belirtiliyor.

Hamas açıklanan plan ile ilgili henüz bir yorum yapmadı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.