Sosyal Medya

Dünya

Büyükada'da İngiliz parmağı

İnsan hakları savunuculuğu görüntüsü altında Gezi benzeri kalkışma planlanan Büyükada’daki ihanet buluşmasının arkasından ABD’nin ‘CIA’ ve İngiltere’nin ‘MI6’ örgütleri çıktı.



Ä°stanbul Büyükada’da sözde ‹Ä°nsan hakları savunucularının korunmasına yönelik eÄŸitim programı› adı altında yapılan toplantının, ABD (CIA) ve Ä°ngiliz (MI6) istihbarat teÅŸkilatlarının kontrolü ve güdümünde yapıldığı ortaya çıktı. Fetullahçı Terör Örgütü’nün darbe giriÅŸiminin yaÅŸandığı 15 Temmuz 2016’da Büyükada Splendid Otel’de CIA ajanlarının da katılımıyla yapılan ihanet toplantısına iliÅŸkin detayları ortaya çıkaran AK Parti Erzurum Milletvekili Orhan Deligöz, CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan’ın da dikkati çektiÄŸi son Büyükada buluÅŸmasını da mercek altına aldı. 

AKADEMİK TETİKÇİ

Katılımcıların gözaltına alınmasıyla ortaya çıkan toplantıda 11 bulunduÄŸunu belirten Deligöz, “Darbe teÅŸebbüsünden itibaren bu otelde 4 toplantı yapıldığını tespit ettik. Son toplantı otelin arka kısmında bulunan kaçak ve gizli bölümde 9’u Türk, 2’si yabancı uyruklu 11 kiÅŸinin katılımıyla yapılmıştır. Bu toplantıların ABD’nin CIA ve Ä°ngiltere’nin MI6 ajanları kontrolü ve güdümünde yapıldığını bilmekteyiz” dedi. Toplantıya katılanlara iliÅŸkin detayları paylaÅŸan Orhan Deligöz, “Kendilerinin sözde insan hakları aktivisti olduklarını söyleseler de, bu kiÅŸiler Gezi olayları zamanında Türkiye Cumhuriyeti’nin toprak bütünlüğünü bölmeye çalışan kiÅŸilerdir. Listede öyle birisi var ki FETÖ’nün akademik tetikçisidir. Bu tetikçi FETÖ/PDY terör örgütü kırmızı listeye alındığında ilk karşı çıkan ve Today’s Zaman’da köşe yazıları yazan Çukurova Ãœniversitesi Hukuk Fakültesi Ceza Hukuku Öğretim Ãœyesi Yrd. Doç. Günal KurÅŸun’dur. Bu kiÅŸi daha sonra Çukurova Ãœniversitesi’nden ihraç edilmiÅŸtir” diye konuÅŸtu.

2 OTEL DAHA VAR

Büyükada toplantısına iliÅŸkin edindiÄŸi bilgileri Star’la paylaÅŸan Deligöz,  “15 Temmuz 2016 tarihinde Büyükada Splendid Otel’deki toplantıya katılan hainlerin listesini yaptığım araÅŸtırmalar ve çalışmalar sonucu ortaya çıkardım. Büyükada’da bu hainlerin, kirli emeller için kullandığı 4 otel ve ayrıca birkaç Ä°ngiliz vatandaÅŸlarına ait villaların olduÄŸu ortaya çıkardık. Bu nedenle, aynı zihniyetteki hainler kendilerine güvenli bir liman olarak gördükleri Büyükada’da baÅŸka otel aramaya ve deÅŸifre olmayacakları ortamlar bulmaya çalıştılar” dedi.

GÄ°ZLÄ°CE BULUÅžTULAR 

Toplantı yapılan otelin, Büyükada’da bölücü ve hainlerin kullandıkları Ä°ngiliz villaları ve 4 otelden birisi olduÄŸunu belirten Deligöz, “Bu otellerden diÄŸer ikisinin ise E. Oteli ve P. Oteli oldukları bilinmektedir. Ascot Hotel’in de, Splendid Otel’de olduÄŸu gibi kaçak ve gizli bölümleri bulunmaktadır. Son toplantı otelin arka kısmında bulunan kaçak ve gizli bölümde yapılmıştır” ifadelerini kullandı. Deligöz, Toplantıya katılan 9 Türk’ün birçoÄŸunun, kaçak FETÖ’cüler Emre Uslu ve Önder Aytaç gibi isimler ile mail trafiÄŸi ortaya çıkarılan tutuklu örgüt üyesi Taner Kılıç’ın Türkiye Yönetim Kurulu BaÅŸkanlığı’nı yaptığı Uluslararası Af Örgütü üyelerinin olduÄŸuna vurgu yaptı.

AYAKLANMA EĞİTMENİ

Deligöz, özellikle toplantının katılımcılarından Alman Peter Steudtner’a dikkati çekti. Steudtner’in uzmanlık alanı ‘yerleÅŸim birimlerinde sosyal hareketleri baÅŸlatma, sosyal direniÅŸleri güçlendirecek baÄŸlantılar kurma ve bu ayaklanmaları sürdürülebilir kılma eÄŸitimi vermek. Bu konularda faaliyet gösteren ULEX adlı örgütün de önemli isimlerinden.Gözaltına alınan diÄŸer isimler ise, Uluslararası Af Örgütü Türkiye Direktörü Ä°dil Eser, Kadın Koalisyonu’ndan Ä°lknur Ãœstün, YurttaÅŸlık DerneÄŸi’nden Nalan Erkem ve Özlem Dalkıran, Ä°nsan Hakları Gündemi DerneÄŸi’nden Günal KurÅŸun ve Veli Acu, EÅŸit Haklar İçin Ä°zleme DerneÄŸi’nden Nejat TaÅŸtan, Hak Ä°nisiyatifi’nden Åžeyhmus Özbekli ve atölye kolaylaÅŸtırıcı Ali Gharavi. 

YENÄ° BÄ°R KALKIÅžMA

Operasyon sırasında Türkiye haritası üzerinde tartışırken yakalanan 11 sözde insan hakları savunucusunun CHP Genel BaÅŸkanı Kemal KılıçdaroÄŸlu’nun yürüyüş ÅŸovunu tamamlamasının ardından Türkiye genelini kapsayacak ikinci bir Gezi kalkışması planladıkları belirlenmiÅŸti. 

YABANCILARIN İLGİSİ YENİ DEĞİL

15 Temmuz gecesi Splendid Otel’de yapılan ihanet toplantısıyla gündeme gelen Büyükada’ya, yabancıların ilgisi devam ediyor. Splendid Otel’in darbe giriÅŸiminin ardından da esrarengiz yabancı müşterileri olmaya devam etti.Ä°ngiliz ordusu subaylarından ve uluslararası arama kurtarma organizasyonunda görevli bir ismin, ailesiyle birlikte Splendid Otel’de konaklayanlar arasında yer alması dikkati çekmiÅŸti

KAYNAKSTAR

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.