Sosyal Medya

Güncel

Org. Yaşar Güler: Buna itiraz ediyorum

ABD'de 15 Temmuz darbe girişimiyle ilgili konuşan Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Yaşar Güler,"Kurgulandığı zamanda insanlar uykudayken darbe girişiminin uygulanması halinde başarılı olacağı söyleniyor. Buna itiraz ediyorum. Millet, gece verdiği reaksiyonu sabah uyandığında da vermez miydi ? dedi.



Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Güler, Siyaset Ekonomi ve Toplum  AraÅŸtırmaları (SETA) Vakfı Washington Ofisi tarafından ABD'nin baÅŸkenti  Washington'da organize edilen "Türkiye: 15 Temmuz Darbe GiriÅŸiminden 1 Yıl Sonra"  baÅŸlıklı panelde konuÅŸtu.

FETÖ'nün devletin birçok kademesine yerleÅŸebilmek için uzun yıllar  boyunca gizli bir çaba içinde olduÄŸunu anlatan Orgeneral Güler, örgüt  mensuplarının gizlilik ve takiye içinde bu kademelere örgütün amaçları  doÄŸrultusunda sızdığını belirtti.

Güler, kendisinin de tanıdığı bazı generallerin 15 Temmuz gecesi  aldıkları talimatlarla halka karşı harekete geçtiÄŸini dile getirerek kendi emir  subayının yaptıklarından baÅŸlayarak o gece yaÅŸadıklarını detaylı bir ÅŸekilde  paylaÅŸtı.

Böyle bir giriÅŸimin tüm orduya mal edilmemesi gerektiÄŸinin altını  çizen Güler, "15 Temmuz, radikal bir terör örgütü olan Fetullahçı Terör Örgütü  (FETÖ) ile baÄŸlantılı görevli ve görevde olmayan askerler tarafından tertip  edilmiÅŸtir." diye konuÅŸtu.

"ARACA BAKTIĞIMIZDA KURŞUNLANMAMIŞ ÇOK AZ YERİNİN KALDIĞINI GÖRDÜK"

Darbe giriÅŸiminde bulunanların kendisini o gece zorla kışladan çıkarıp  Akıncı Ãœssü'ne götürmeye çalıştığını anlatan Güler, "O gece mucize eseri  kurtulduÄŸumuzu söyleyebilirim. Bizi götürmeye çalıştıkları araca daha sonra  baktığımızda kurÅŸunlanmamış çok az yerinin kaldığını gördük." ifadesini kullandı.

Darbeyi ordu içindeki küçük bir grubun yapmaya çalıştığını ve bu  grubun sanki "tüm ordu darbe için harekete geçmiÅŸ" gibi sunmaya çalıştığını ifade  eden Orgeneral Güler, "Ancak baÅŸta CumhurbaÅŸkanımız Sayın Recep Tayyip ErdoÄŸan,  hükümetimiz ve yüce milletimiz buna karşı çıktı." dedi.

Güler, halkın sokaklara dökülüp darbe giriÅŸimine karşı çıktığını ve  aynı süreçte Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) darbecilere geçit vermeyerek bu  giriÅŸimi boÅŸa çıkardığını vurguladı.

"MİLLET, GECE VERDİĞİ REAKSİYONU SABAH UYANDIĞINDA DA VERMEZ MİYDİ?"

Darbenin öne alınmasıyla baÅŸarısız olduÄŸunu, gece yarısından sonra  yapılması halinde baÅŸarılı olacağı ÅŸeklindeki yaklaşıma katılmadığını söyleyen  Güler, "Kurgulandığı zamanda insanlar uykudayken darbe giriÅŸiminin uygulanması  halinde baÅŸarılı olacağı söyleniyor. Buna itiraz ediyorum. Millet, gece verdiÄŸi  reaksiyonu sabah uyandığında da vermez miydi? EÄŸer silahlardan korkuyor olsalardı  gece de öyle olurdu." deÄŸerlendirmesinde bulundu.

Türk insanının zorluklara karşı oldukça dayanıklı olduÄŸuna iÅŸaret eden  Orgeneral Güler, Türk milletinin 15 Temmuz'da gösterdiÄŸi reaksiyonun çok az  örneÄŸinin olduÄŸuna ve dünyanın terörle mücadelede Türkiye'nin tecrübelerini  duymaya ihtiyacı olduÄŸuna dikkat çekti.

RADÄ°KALÄ°ZM PROBLEMÄ°

Güler, FETÖ'nün sadece Türkiye ile ilgili bir sorun olmadığını,  dünyanın birçok yerindeki eylemleriyle bu örgütün pek çok ülke için bir sorun  olduÄŸu deÄŸerlendirmesini yaptı.

Tüm bu sürecin arkasında toplamda bir radikalizm sorununun olduÄŸunu  kaydeden Güler, "Dünya, bu tür bir organizasyona ve bu radikalizme karşı uyanık  olmalıdır." dedi.

Güler, terörle sadece ÅŸahıslar ve kurumlar üzerinden deÄŸil, aynı  zamanda ilkeler üzerinden de mücadele edilmesi gerektiÄŸini dile getirdi.

Darbe giriÅŸiminden sonra ordu bünyesinde rakamsal olarak kısmi bir  kapasite kaybı olduÄŸunu ancak inançlı bir ÅŸekilde son 1 yılda PKK ile çok etkili  mücadele edildiÄŸine vurgu yapan Güler, "40 yıllık mücadelemizin belki de en  baÅŸarılı yılını geçiriyoruz." diye konuÅŸtu.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.