Güncel
Suriyeli sığınmacılara dair 7 şehir efsanesi
Sakarya’da Suriyeli Emani el-Rahmun ile 10 aylık oğlunun vahşice katledilmesinin yankıları sürerken, sığınmacılar da yalan iddialarla hedef haline getiriliyor. Suriyelilere dair üretilen şehir efsanelerinin başında ise en çok vatandaşlık hakkı ve iş imkânı geliyor.
İç savaÅŸtan kaçarak Türkiye’ye sığınan Suriyelilere yönelik son dönemde baÅŸlatılan kara propaganda gündemdeyken Sakarya’da iÅŸlenen vahÅŸet herkesi derinden sarstı. Korkunç cinayetle ilgili her gün farklı bir iddia ortaya atılırken, Suriyelileri hedef haline getiren söylemlerin aslında bir ÅŸehir efsanesinden öteye gitmediÄŸi görülüyor. Suriyeli sığınmacılar, sokakları güvensiz hale getirdikleri, devletten maaÅŸ aldıkları, salgın hastalık yaydıkları gibi gerçeÄŸi yansıtmayan iddialarla hedef haline getiriliyor. Ä°ÅŸte yabancı düşmanlarının yalanları.
Suriyeliler yüzünden Türk vatandaşları işsiz kalıyor. Onlar işimizi elimizden alıyor.
Suriyeliler, sokakları güvensiz hale getirdi ve onlar suça eğimli.
Devlet ve belediyeler Suriyelilere yüklüce maaş veriyor.
Salgın hastalıklar Suriyeliler gelince arttı.
Erol Metin - KARAR
Suriyeli göçmenlerin tüp bebek masrafları, Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından karşılanıyor. Suriyeli gençler, herhangi bir sınava tabi tutulmadan istedikleri üniversiteye yerleşebiliyor.
Türkiye’ye sığınan Suriyelilerin tamamına vatandaÅŸlık verilecek.
2016 yılı sonu itibariyle Türkiye’de kayıtlı Suriyeli sayısı 2 milyon 834 bin 441’i buldu. Geçici koruma altındaki Suriyeli sığınmacıların 1 milyon 323 bin 54’ünü kadınlar, 1 milyon 511 bin 387’sini erkekler oluÅŸturuyor. Suriyelilerin illere göre dağılımında ilk sırayı 438 bin 861’le Ä°stanbul, ikinci sırayı 405 bin 511’le Åžanlıurfa, üçüncü sırayı ise 379 bin 141’le Hatay aldı. Kayıt altına alınan Suriyelilerin il nüfuslarına göre oranlarında ise yüzde 93.50’yle ilk sırada Kilis, yüzde 24.38’le ikinci sırada Hatay, yüzde 21.90’la üçüncü sırada Åžanlıurfa yer aldı. AFAD tarafından 10 ÅŸehirde yani Hatay, Gaziantep, Åžanlıurfa, Kilis, Mardin, KahramanmaraÅŸ, Osmaniye, Adıyaman, Adana ve Malatya’da kurulan geçici barınma merkezlerinden 258 bin 545 Suriyeli kalıyor.
Henüz yorum yapılmamış.