Sosyal Medya

Güncel

Avusturya'dan skandal karar: Zeybekci'ye giriş yasağı

Reuters haber ajansı, Avusturya'nın, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci'nin ülkede düzenlenmesi planlanan 15 Temmuz darbe girişimine ilişkin bir etkinlikte konuşma yapmasına ve ülkeye girişine izin vermediğini duyurdu.



Reuters haber ajansı, Avusturya'da 15 Temmuz darbe giriÅŸiminin yıldönümü nedeniyle ülkede düzenlenecek bir anma etkinliÄŸine Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci'nin katılmasına izin verilmediÄŸini duyurdu. 

Avusturya basınına konuÅŸan Avusturya DışiÅŸleri Bakanlığı'ndan bir sözcü ise "Avusturya DışiÅŸleri Bakanı Sebastian Kurz'un Türk ekonomi bakanının ülkeye giriÅŸine izin vermediÄŸini doÄŸrulayabilirim" ifadesini kullandı. 

HOLLANDA TUĞRUL TÜRKEŞ'İN ZİYARETİNE KARŞI AÇIKLAMA YAPMIŞTI

Hollanda hükümeti, BaÅŸbakan Yardımcısı TuÄŸrul TürkeÅŸ'in, 15 Temmuz darbe giriÅŸiminin yıldönümü nedeniyle Salı günü Apeldoorn kentinde yapılacak toplantıya katılmasını "arzu etmediÄŸini" açıklamıştı. 
Hollanda Dışişleri Bakanlığı'ndan geçen hafta yapılan açıklamada, "mevcut koşullarda iki ülke arasındaki mevcut ilişkiler açısından Türkeş ya da herhangi bir kabine üyesinin Hollanda'ya gelmesinin, arzu edilen bir durum olmadığı" vurgulandı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.