Sosyal Medya

Dünya

Kılıçdaroğlu Erdoğan'ı Alman basınına şikayet etti

Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın "2019’da gideceğini gördüğünü ve bu korkuyla, toplumu baskıladığını" savundu.



CHP Genel BaÅŸkanı Kemal KılıçdaroÄŸlu'nun, CHP Ä°stanbul milletvekili Enis BerberoÄŸlu’nun 'siyasi casusluk' suçlamasıyla 25 yıl ağır hapis cezasına mahkum edilerek, yargı süreci devam ederken tutuklanmasının ardından, Ankara Güvenpark’tan baÅŸlattığı, 'Adalet Yürüşü' dün Ä°stanbul Dragos’ta tamamlandı.

SON GÃœNÃœNDE ALMAN BASININA KONUÅžTU

KılıçdaroÄŸlu 452 kilometrelik yürüyüşün ardından bugün Maltepe’de yapılacak miting öncesinde Eski adı Almanya'nın Sesi olan Deutsche Welle (DW) haber kuruluÅŸuna konuÅŸarak CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan'ı ÅŸikayet edip "2019'da ne yaparsa yapsın gidecek" dedi.

Kılıçdaroğlu Erdoğan'ı Alman basınına şikayet etti

"ERDOÄžAN 2019'DA GÄ°DECEK"

Ben, ErdoÄŸan’da ÅŸunu gördüm: Devletin tüm olanaklarına raÄŸmen, referandum sonucunda, yüzde 50’yi yakalayamadı. YSK’daki çeteyle ancak bu sonuca ulaÅŸabildi. 2019’da kendisinin gideceÄŸini görüyor. 2019 korkusuyla toplumu baskılıyor. Ama ne yaparsa yapsın ErdoÄŸan 2019’da gidecektir."

"YENÄ° BÄ°R Ä°KLÄ°M DOÄžMASINI BEKLÄ°YORUZ"

Yürüyüşün Türkiye'de yeni bir 'iklimin' doÄŸmasına yol açmasını beklediÄŸini söyleyen Kemal KılıçdaroÄŸlu, "Hükümetin aldığı bütün kararları parlamento içinde ve dışından eleÅŸtirmek, kamuoyuna duyurmak için elimizden gelen her türlü çabayı göstereceÄŸiz." dedi.

"Hem dünyada hem Türkiye’de bu kadar büyük yankı yapacağını düşünmemiÅŸtim. Sonuçları umarım Türkiye’de yeni bir iklimin doÄŸmasına yol açar. Bu konuda çok iyimser miyim? Hayır. Hükümet edenler demokrasi kültüründen gelmiyorlar.

Kılıçdaroğlu Erdoğan'ı Alman basınına şikayet etti

"SÄ°VÄ°L Ä°TAATSÄ°ZLÄ°K YAPAR, GÃœNDEM OLUÅžTURURUZ"

Her olayın kendisine özgü bir tepkisi olması lazım. Gelişen olaylara göre tepkimizi ortaya koyacağız. Yeri gelir miting yeri gelir parlamentoda sert muhalefet yapılır. Başka türlü sivil itaatsizlik örnekleriyle, gündem oluştururuz. Bunlar, gelişmelere göre, oturup karar verilmesi gereken hususlar.

"TERÖRİST DEMİRTAŞ" SÖZLERİ SORULDU

-HDP EÅŸ BaÅŸkanı Selahattin DemirtaÅŸ için ‘terörist’ tanımlamasını nasıl yorumlarsınız?

"Demirtaş için söylediği sözlere gelince; kimin suçlu olup olmadığına siyasetçi, sanayici ya da esnaf karar vermez. Bu kararı yargı verir. Ama Erdoğan kendisini yargı yerine koyduğu için herkesi terörist ilan ediyor. Hakim de ona göre tutuklama kararı veriyor. "Ağır cezalar gelecektir" diyerek, 'İstediğim kişiye istediğim cezayı verdiriyorum' diyor. Toplumun her kesimine gözdağı veriyor.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.