Sosyal Medya

Güncel

Putin'den Erdoğan'a büyük övgü! Sizin sayenizde...

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, Almanya'da düzenlenen G20 Liderler Zirvesi kapsamında Rusya Devlet Başkanı Putin ile ikili görüşme gerçekleştirdi.



CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan, Hamburg Messe Konferans Merkezi'nde düzenlenen G20 Liderler Zirvesi'ndeki toplantılar sonrasında ikili görüşme gerçekleÅŸtirdi.

PUTİN: BÜYÜK ÖLÇÜDE SİZİN DURUŞUNUZ SAYESİNDE SURİYE'DEKİ DURUMU DEĞİŞTİRMEK MÜMKÜN OLDU

Görüşme öncesi kısa bir açıklama yapan Putin, ErdoÄŸan'a hitaben, "Sayın CumhurbaÅŸkanı, büyük ölçüde sizin duruÅŸunuz sayesinde, Suriye'deki durumu iyiye doÄŸru deÄŸiÅŸtirmek mümkün oldu. Bu süre içinde terörist oluÅŸumlara büyük darbe indirildi ve çözüm süreci ciddi biçimde ilerledi" ifadelerini kullandı. Putin ayrıca, "Sizin ve tüm meslektaÅŸlarınızın duruÅŸunu, müzakere sürecindeki tüm partnerlerimizin duruÅŸunu takdir ediyoruz" dedi.

Rusya-Türkiye iliÅŸkilerine iliÅŸkin olarak da "Ä°kili iliÅŸkilerimizin tam kapsamlı geliÅŸimi, ilgimizi çeken bazı sorunların çözümü için son zamanlarda birçok ÅŸey yapıldı" diyen Putin, görüşme kapsamında, ikili iliÅŸkileri tüm yelpazede ele almayı teklif etti.

ERDOĞAN: HER ŞEYDEN ÖNCE ÇOK FARKLI BİR G20 TOPLANTISI YAŞIYORUZ

ErdoÄŸan ise sözlerine "Her ÅŸeyden önce çok farklı bir G20 Zirvesi toplantısı yaşıyoruz" diyerek baÅŸladı.

Türkiye-Rusya iliÅŸkilerinin bölgede saÄŸladığı olumlu sonuçlara iÅŸaret eden ErdoÄŸan, "Gerçekten inanıyorum ki bölge halkında, dünyaya da örnek teÅŸkil edecek ÅŸekilde… Beklentiler yüksek, tabii özellikle aramızdaki bu iliÅŸkilerin ikili iliÅŸkilerle de güçlendirilmiÅŸ olması hakikaten her iki ülke halkına da örnek olarak fayda saÄŸlıyor" ifadesini kullandı.

"ÅžU ANA KADAR KOYDUÄžUNUZ Ä°RADEYE ÅžAHSIM VE MÄ°LLETÄ°M ADINA TEÅžEKKÃœR EDÄ°YORUM"

ErdoÄŸan, gerek ekonomik iliÅŸkiler gerek turizm gerek savunma sanayisine yönelik bu geliÅŸmelerin, Türkiye-Rusya iliÅŸkilerini çok daha güçlü bir konuma getireceÄŸine inandığını vurguladı. ErdoÄŸan, "Hepsinden öte tabii Suriye, Irak, bununla ilgili bölgedeki beklentiler çok yüksek. Ben görüşmemizi bu bakımdan da çok önemsiyorum. Åžu ana kadar da koyduÄŸunuz iradeye ÅŸahsım ve milletim adına teÅŸekkür ediyorum" dedi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.