Sosyal Medya

Güncel

Tören mangası komutanına uyarı cezası

CHP Lideri Kılıçdaroğlu’nun referandum kampanyası sırasında Bandırma 6’ncı Ana Jet Üssü Komutanlığı’nda askeri törenle karşılanması ile ilgili soruşturma tamamlandı. Törenle karşılama ‘kusur’ sayıldı, Üs komutanına uyarı cezası verildi.



CHP Genel BaÅŸkanı Kemal KılıçdaroÄŸlu’nun Bandırma 6’ncı Ana Jet Ãœssü Komutanlığı’nda tören mangası tarafından karşılanmasına iliÅŸkin soruÅŸturma tamamlandı. Milli Savunma Bakanı (MSB) Fikri Işık’ın talimatıyla sivilleÅŸmeden önce “Tümgenaral” seviyesindeki TeftiÅŸ Kurulu BaÅŸkanı’nın bizzat yürüttüğü soruÅŸturma geçtiÄŸimiz ay tamamlandı. Ãœs Komutanı Hava Pilot TuÄŸgeneral Ahmet Biçer en hafif disiplin cezası olan “uyarı” aldı. 

Karar’ın MSB yetkililerinden aldığı bilgiye göre konunun üzerinde hassasiyetle duruldu. TeftiÅŸ Kurulu BaÅŸkanı bizzat Bandırma 6. Ana Jet Ãœssü’ne giderek soruÅŸturmayı yaptı. Raporunu hazırladı ve Bakan Işık’a sundu. Raporda terön mangasıyla karşılamada kasıt olmadığı, ancak kusur kabul edileceÄŸi bildirildi. Bakan Işık da deÄŸerlendirmesini yaptı ve rapor doÄŸrultusunda TuÄŸgeneral Biçer’e uyarı cezası verildi.

Kamuoyunda tepki çeken askeri törenle karşılama ilk olarak Genelkurmay BaÅŸkanı Orgeneral Hulusi Akar’ın direktifiyle soruÅŸturulmuÅŸtu. Hava Kuvvetleri Komutanlığı tarafından yapılan incelemede de “kusur” tespiti yapılmıştı. Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Abidin Ãœnal incelemenin sonucunu 23 Nisan resepsiyonunda açıklamış; “Ä°ki kelimeyle söyleyeyim, kasıt yok, kusur var” demiÅŸti. Bakan Işık o dönemde Orgeneral Ãœnal’ın açıklamaları için de “BaÄŸlayıcı deÄŸil; ama asıl nihai karar, Bakanlığımızın TeftiÅŸ Kurulu’nun. O gelecek rapora göre, biz de iÅŸlem yapacağız. Åžu anda verdiÄŸim emir, inceleme ve gerektiÄŸinde soruÅŸturma emridir” deÄŸerlendirmesi yapmıştı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.