Sosyal Medya

Güncel

Hatice Karahan Erdoğan'ın Başdanışmanı oldu

Yeni Şafak gazetesi yazarlarından Doç. Dr. Hatice Karahan, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Ekonomiden Sorumlu Başdanışmanı oldu.



Yeni Şafak'ın ekonomi yazarlarından ve TVNET'te yayınlanan MAKROSKOP programının yorumcusu Doç. Dr. Hatice Karahan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Ekonomiden Sorumlu Başdanışmanı oldu.

Hatice Karahan kimdir?

Doç. Dr. Hatice Karahan, BoÄŸaziçi Ãœniversitesi Ä°ÅŸletme Bölümü’nden onur derecesiyle mezun oldu. Ardından BoÄŸaziçi Ãœniversitesi’nde Ä°ktisat yüksek lisans eÄŸitimini tamamlayarak doktora çalışmalarını yapmak üzere ABD’ye gitti. 2006 yılında Ekonomi doktorasını tamamladığı Syracuse University’de ekonomi dersleri vermenin yanı sıra, Center for Policy Research bünyesinde araÅŸtırmacı olarak çalıştı.

Türkiye’ye döndükten sonra Ä°stanbul Bilgi Ãœniversitesi’nde ders verdi, TÃœBÄ°TAK’ta danışmanlık görevi üstlendi. 2014 yılında makroekonomi alanında doçentlik unvanı almaya hak kazandı. TÄ°M, MÃœSÄ°AD, Ä°SO ve DEÄ°K gibi iÅŸ dünyasının çeÅŸitli kurumlarına ekonomi danışmanlığı yapan Karahan, 2015 yılından bu yana Ä°stanbul Medipol Ãœniversitesi Ekonomi ve Finans Bölümü’nün kurucu baÅŸkanlığını yapmaktadır.

2014 yılında Türkiye’nin ilk kapsamlı dış ticaret raporunu kaleme alan Karahan’ın, çok sayıda uluslararası ve ulusal akademik dergi ve kitapta makaleleri yayımlanmıştır. Karahan ekonomi alanında pek çok yerli ve yabancı kongre, konferans ve seminerde de konuÅŸmacı olarak bulunmuÅŸtur.

2014 yılından bu yana Yeni Åžafak Gazetesi’nde düzenli olarak ekonomi yazıları kaleme alan Karahan, 2016 EBBÖ Ödülleri kapsamında “Yılın Ekonomi Yazarı” seçilmiÅŸtir. Karahan’ın ekonomik deÄŸerlendirmeleri, Roubini’s Economonitor, Dünya Gazetesi ve Derin Ekonomi gibi diÄŸer bazı yayın platformlarında da yer bulmaktadır. Karahan ayrıca ulusal ve uluslararası çeÅŸitli kanalların yanı sıra, TVNET’te MAKROSKOP programında ekonomi yorumculuÄŸu yapmaktadır.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.