Sosyal Medya

Dünya

Rusya'dan Afrin açıklaması

Türkiye'nin terör örgütü PKK'nın kolu YPG'ye yönelik Suriye'deki Afrin şehrine olası askeri harekat düzenlemesini değerlendiren Rusya, ''Suriye sürecinde angaje hiç kimse bu ülkenin yasalarını, egemenlik ve toprak bütünlüğünü tehdit etmemeli'' ifadesini kullandı.



Düzenlenen haftalık basın toplantısında “Türkiye Afrin’i ele geçirmek için operasyon baÅŸlatırsa Rusya’nın tavrı ne olacak?” sorusuna Rusya DışiÅŸleri Sözcüsü Mariya Zaharova ÅŸu yanıtı verdi: “Bizim Suriye’de cereyan eden olaylar hakkında tutumumuz ezelden beri belli. Rusya, bu ülkenin yasaları, egemenlik ve toprak bütünlüğüne tüm aktörlerin saygılı olmasıdır. Suriye çok milliyetin bir arada yaÅŸadığı ülke olarak mevcut sorunlarını kendi içinde çözmeli.

SÜREÇ DEVAM EDİYOR

Suriye’nin ÅŸimdiki krizden sonra nasıl bir ülke olacağını yine bu halklar aralarında görüşerek belirlemeli. Yeni Suriye anayasasını birlikte kabul etmeli. Bu süreçte Suriye’deki Kürt azınlığı önemli faktörlerden biri. Dolayısıyla onların görüşü de dikkate alınmalı” dedi.

Astana’daki 5. tur görüşmelerinde güvenlikli bölgelerin denetimiyle ilgili nihai anlaÅŸmaya varılamamasında Türkiye’nin negatif rol oynadığı iddiasına da cevap veren Zaharova, “Åžimdiki Astana görüşmeleri ilk ve sonuncusu deÄŸil. Yakında yeni tur görüşmeler yapılacak. Dün kararlaÅŸtırılamayan konular burada yeniden ele alınacak. Süreç devam ediyor. Bitmedi” yanıtını verdi.

MOSKOVA/DHA

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.