Sosyal Medya

Güncel

Erdoğan'dan Almanya'ya tepki: Alınan karar intihardır

Almanya'da yayın yapan Die Zeit gazetesine konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Almanya konuşmama izin vermeyerek intihar ediyor" dedi. Erdoğan, "Almanya Başbakanı Merkel ile bir sorunum yok" diye konuştu.



CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan, G-20 zirvesi öncesi Alman basınına yaptığı açıklamada, "FETÖ destekçileri Türkiye'ye iade edilmediÄŸi sürece Almanya'yı teröristleri koruyan ülke olarak göreceÄŸiz" dedi. 

MERKEL'DEN G20 ÖNCESİ KRİTİK AÇIKLAMA

Almanya Başbakanı Merkel, G-20 zirvesi öncesi ABD Başkanı Trump'ın yanında Cumhurbaşkanı Erdoğanla da biraraya gelecek. Hükümet Sözcüsü Steffen Seibert, Cumhurbaşkanı Erdoğan'la görüşme saatinin tam belirlenmediğini, ancak görüşmenin zirve öncesi olacağını açıkladı. Merkel Erdoğan görüşmesinin Merkel Trump görüşmesinin ardından yapılması bekleniyor. Merkel, ABD Başkanı Trump'la perşembe akşamı saat 18'de buluşacak. Hükümet sözcüsü Seibert, görüşme arzusunun Türkiye tarafından geldiğini söyledi. Görüşmeye son zamanlarda iki ülke arasında yaşanan gerilimin giderek tırmanması neden gösteriliyor. Almanya, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Almanya'da Türk vatandaşlarıyla buluşmasını zaman uygun değil diyerek, geri çevirmişti.

'AKILLI Ä°LÄ°ÅžKÄ°LER'

BaÅŸbakan Merkel, yarın piyasaya çıkacak olan haftalık “Die Zeit” gazetesine CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan ve Türkiye'ye yönelik bazı mesajlar verdi. CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan'a bir mesajınız var mı sorusuna Merkel şöyle yanıt verdi: Bizim Almanya'da yaÅŸayan Türkiye kökenli insanlarla birlikte iyi yaÅŸamamız benim en büyük arzum. Bu milyonlarca insan Almanya'yı yurt edindi ve herkes gibi onların da eÅŸit ÅŸanslara sahip olması gerekir. Bunun yanında Türkiye ile akıllı iliÅŸkiler arzu ediyorum, her ne kadar sorunların üstüste yığıldığını ve bizim bir çok ÅŸeyi CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan'dan farklı gördüğümüzü biliyor olmama raÄŸmen. Ama bunun için bir Almanya BaÅŸbakanı olarak Deniz Yücel ve öteki gazetecilerin serbest bırakılmasını istemekten de vazgeçmem, tam tersine.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.