Sosyal Medya

Güncel

Sisi rejimi intikamını çocuklardan mı alıyor?

Dünya Müslüman Alimler Birliği Başkanı Yusuf el-Karadavi’nin kızı Ula el-Karadavi’nin tutuklanması gözleri Mısır’daki muhalif siyasilerin tutuklu çocuklarına çevirdi.



Mısır'da son olarak Dünya Müslüman Alimler Birliği Başkanı Yusuf el-Karadavi'nin kızı Ula el-Karadavi'nin tutuklanması gözleri Mısır rejiminin siyasi muhaliflerinin çocuklarına yönelik operasyonlarına çevirdi. El-Cezire Mısır, 3 Temmuz 2013'te ülkenin seçilmiş ilk Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'ye yönelik askerî darbe yaparak indiren General Abdülfettah es-Sisi rejiminin muhalif siyasî ve dinî liderlerin çocuklarına yönelik adlî operasyonlarını bir araya getirdi.

BÄ°LTACÄ°'NÄ°N Ä°KÄ° OÄžLU TUTUKLU

Eski CumhurbaÅŸkanı Muhammed Mursi'nin oÄŸlu Ãœsame Mursi'yi geçtiÄŸimiz sene “Rabia baskını davası”  kapsamında tutuklayan Sisi rejimi, Ä°hvan liderlerinden Muhammed Biltaci'nin 2014 yılında tutuklanan oÄŸlu Enes Biltaci hakkında 5 sene hapis ve 200 bin Cüneyh para cezası kesti. Biltaci'nin 2015'te tutuklanan diÄŸer oÄŸlu Halid için ise 25 Ocak devriminin yıl dönümünde gösterileri örgütleme suçlaması yöneltildi.

MURSİ'NİN OĞLUNA UYUŞTURUCU SUÇLAMASI

Ä°hvan'ın en önemli liderlerinden biri olarak gösterilen Hayrat Åžatır'ın oÄŸulları da tutuklamalardan nasibini aldı. 2013'te tutuklanan Sa'd Åžatır'a müebbet hapis cezası verilirken, 2015'te tutuklanan Hasan Åžatır ise Hamas ile haberleÅŸmek ile suçlanıyor. Yine Ä°hvan liderlerinden Salah Sultan'ın oÄŸlu Muhammed Sultan ise 2013 yılında tutuklanmış 2015'te ise serbest bırakılmıştı. Eski CumhurbaÅŸkanı Mursi'nin diÄŸer oÄŸlu Abdullah Mursi ise “uyuÅŸturucu bulundurmak ve kullanmak” suçlamasıyla bir yıl tutuklu kalmıştı.

Timeturk

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.