Sosyal Medya

Güncel

FETÖ'nün Twitter'daki 'bascalan' hesabının kullanıldığı IP bir kez daha aktif...

Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, 17-25 Aralık darbe girişimi sırasında sahte ses tapeleri yayınlayan 'Başçalan' adlı Twitter hesabıyla ilgili olarak, "İddianamede bu hesapların hükümeti düşürmek için operasyon yapan FET֒cü savcılar tarafından nasıl etkin bir şekilde kullanıldığı ayrıntılı olarak anlatılıyor" dedi.



Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, 17-25 Aralık darbe giriÅŸimi sırasında sahte ses tapeleri yayınlayan 'Başçalan' adlı Twitter hesabıyla ilgili olarak, "Ä°ddianamede bu hesapların hükümeti düşürmek için operasyon yapan FETÖ’cü savcılar tarafından nasıl etkin bir ÅŸekilde kullanıldığı ayrıntılı olarak anlatılıyor" dedi.

Selvi, sözlerinin devamında "15 Temmuz’a raÄŸmen FETÖ’cüler hâlâ aktif. ’Bascalan’ hesabıyla ilgili resmi yazışmalarda yer alan IP numarası üzerinden dezenformasyon yapmaya kalkıştılar" dedi.

Abdülkadir Selvi'nin "FETÖ’nün hesapları ve devletin istihbaratı" baÅŸlığıyla yayımlanan yazısında ilgili bölüm şöyle:

FETÖ’nün 17-25 Aralık darbe giriÅŸimiyle eÅŸzamanlı olarak devreye soktuÄŸu, ‘bascalan’, ‘haramzadeler’, ‘bilaloglan’ ve ‘Fuat Avni’ hesaplarıyla ilgili yeni bilgiler ortaya çıkıyor. Bunların bir kısmı 17-25 Aralık operasyonundan hemen önce açılmış. Bir kısmı ile 2014 yılı Ocak-Åžubat aylarında devreye sokulmuÅŸ.
Bu arada bir ÅŸey daha fark ettim.
15 Temmuz’a raÄŸmen FETÖ’cüler hâlâ aktif. ’Bascalan’ hesabıyla ilgili resmi yazışmalarda yer alan IP numarası üzerinden dezenformasyon yapmaya kalkıştılar.
1- “Bascalan” hesabına girilen 212.57.8.226 No’lu IP bloÄŸuna ait 6 adet domain name (alan adı) bulunuyor ama aralarında 212.57.8.226 No’lu IP numarası yok.
2- Ayrıca iddia edilen IP numaraları, ‘bascalan’ hesabının açıldığı tarihle uyuÅŸmuyor. Kimi çok önceden açılmış kimi daha sonra.
3- Yetmedi, verdikleri IP numaralarının üzerinde değişik tarihlerde oynandığı tespit edildi.
A- Birinci IP adresi 12.09. 2002 yılında kullanılmış, 14.04.2016 yılında ise güncelleme yapılmış.
B- İkinci IP adresi 08.04.2005 yılında açılmış, 19.01.2016 yılında güncellenmiş.
C- Üçüncü IP adresi 16.03.2012 tarihinde açılmış, aynı gün güncellenmiş.
FETÖ’ye karşı verilen mücadeleye raÄŸmen bunların pes etmeye niyetleri yok. Hâlâ operasyon peÅŸindeler.

'BASÇALAN' HESABINI KULLANAN SAVCI

Bu arada Bakırköy Cumhuriyet BaÅŸsavcıvekili Ömer Faruk Aydıner tarafından hazırlanan iddianamede, ‘bascalan’ ve ‘haramzade’ hesapları hakkında çok önemli bilgiler yer alıyor. Bu hesapların hükümeti düşürmek için operasyon yapan FETÖ’cü savcılar tarafından nasıl etkin bir ÅŸekilde kullanıldığı ayrıntılı olarak anlatılıyor.
Peki bu hesaplardan yasadışı dinlemeleri yayınlatan savcılar kimlermiÅŸ? 
Yurtdışına kaçırılan FETÖ savcısı Muammer AkkaÅŸ’ın ismi yer alıyor.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.