Sosyal Medya

Güncel

Afrin operasyonunun ayrıntıları belli oluyor

TSK ve ÖSO'nun, terör örgütü PKK'nın Suriye kolu olan ABD destekli YPG'nin işgali altında bulunan Afrin'e düzenleyeceği harekatın ayrıntıları belli oluyor.



Türk Silahlı Kuvvetleri ve Özgür Suriye Ordusu’nun, terör örgütü YPG/PYD’nin iÅŸgali altındaki Afrin’e yapacağı operasyonun detayları belli olmaya baÅŸladı.

Suriye’de terör örgütü PKK’nın bu ülkedeki uzantısı YPG/PYD’nin iÅŸgal ettiÄŸi ve Türkiye’ye tehdit oluÅŸturan Afrin bölgesine yapılacak operasyonun hazırlıkları tüm hızıyla devam ediyor.

Sınıra tank ve topları konuÅŸlandıran TSK’ya Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) kuvveti de destek verecek.

TSK VE ÖSO KOORDİNE OLUYOR

Askeri yetkililer ve ÖSO komutanları bir süredir operasyonun hazırlıklarını ve detaylarını ele alıyor.

HAREKAT MERKEZÄ° AZEZ

Fırat Kalkanı harekâtı ile hem terör örgütü DEAÅž’tan hem de YPG’nin kontrolündeki Suriye Demokratik Güçleri’nden (SDG) temizlenen bölgede bulunan köylerden teröristlerin menzilinde bulunan köyler boÅŸaltılacak. Muhtemel harekâtın merkezi Azez olacak. 

DOÄžU, BATI VE KUZEYDEN OPERASYON

Terör örgütü YPG’nin sınıra ağır silahlar sevk ettiÄŸini belirleyen komutanlar; doÄŸudan, batıdan ve kuzeyden operasyona baÅŸlayacak.

DÖRT KOLDAN OPERASYON

YPG’ye karşı dört ana noktadan Reyhanlı, Hassa, Ä°slahiye, Kilis Öncüpınar’dan operasyon düzenlenecek. Ä°lk 17 gün süre ile Türkiye, Suriye sınır hattından obüs atışları ile belirlenen PYD hedeflerini vuracak.

25. GÃœNDEN Ä°TÄ°BAREN HAREKETLÄ°LÄ°K ARTACAK

18. günden itibaren Suriye sınır hattı içindeki Tel Rıfat, Dayrel Cimal’e ve Minnig hattında da askerî hareketlilik olacak. Asker, kentte yatay düzlem içinde gidecek. Operasyonun 25. gününden itibaren Türkiye’den de hareketlilik saÄŸlanacak ve ÖSO da operasyona katılacak.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.