Sosyal Medya

Dünya

YPG mensupları yerlerinden edilen Arap sivillerle alay etti

İngiliz aktör Michael Enright'ın da yer aldığı video ırkçı ve cinsiyetçi teması nedeniyle büyük tepki gördü.



ABD liderliÄŸindeki uluslararası koalisyonun desteÄŸi ile Suriye'nin kuzeyinde etkinliÄŸini artıran YPG, aynı zamanda bölgenin demografik yapısını deÄŸiÅŸtirmek için ciddi adımlar atmıştı.

YPG'nin Arap ve Türkmen karşıtı politikası

YPG bu kapsamda Arap ağırlıklı birçok bölgeden Arapları sürmüş, evlerini yıkmış yahut ateÅŸe vermiÅŸ ve bölgelerin "Kürt nüfus ağırlıklı" olduÄŸunu söyleyerek bölgede kurulacak bir devletin meÅŸru zeminini hazırlama giriÅŸimlerinde bulunmuÅŸtu. YPG'nin Arap halkına yönelik politikası sadece tehcir çabalarıyla kalmamış, Araplara yönelik ırkçı tutum da gözle görünür bir hal almıştı. Bu tavır nedeniyle bölgede YPG'nin ağırlıklı güç olduÄŸu çatı örgütü Suriye Demokratik Güçleri'ne baÄŸlı olan yahut beraber hareket eden Arap gruplarda kopmalar görülmüştü.

YPG'nin ırkçı politkaları Uluslararası Af Örgütü ve Ä°nsan Hakları Ä°zleme Örgütü tarafından da defalarca raporlanmıştı. 

Ä°ngiliz YPG'li Araplarla alay ediyor

Sosyal medyada yayılan bir video, YPG'nin ve bölgeye gelerek YPG saflarına katılan yabancı savaşçıların Araplara yönelik ırkçı tutumunun vardığı boyutu gözler önüne serdi. Videoda yerel YPG mensupları ile görülen isim eski bir aktör olan Michael Enright. 2015 yılında IŞİD'e karşı savaÅŸmak için YPG'ye katılan Enright bir Ä°ngiliz vatandaşı. Michael Enright, Ãœrdünlü piltoun IŞİD tarafından yakılarak infaz edilmesi sonrası Ä°stanbul'dan Süleymaniye'ye uçakla gitmiÅŸ ve buradan da YPG'ye katılmak için harekete geçmiÅŸti.
 

"Kadın pazarlayan bir Arap" kılığındaki YPG'li

Videoda Arap imajındaki iki YPG mensubu, diÄŸer YPG'lilerin bulunduÄŸu odaya giriyor. Ä°kisi de erkek olan YPG'lilerden biri kadın kılığında. Ä°fadelerden, erkek kılığındaki YPG'linin "kadın pazarlayan biri" olarak lanse edildiÄŸi anlaşılıyor.

Arap kültürüne ait kıyafetler giyen kişinin karmaşık ve alaya alır bir şekilde Arapça konuştuğu duyuluyor.

Enright ise kadın kılığındaki YPG'liye cinsi duygular ile saldırıda bulunuyor. 

Sosyal medyada gündem olan video kaydı, bölgede YPG'nin tehcir politikasıyla yüzyüze kalan Araplara yönelik bir hakaret olarak deÄŸerlendirildi. 

"Akli dengesi yerinde deÄŸil"

YPG saflarında yer alan eski ABD askerleri, Michael Enright için "akli dengesi yerinde deÄŸil" yorumlarında bulunmuÅŸtu.

Kaynak: Mepa News

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.