Sosyal Medya

Coğrafyamız

Ruhani'den Türkiye'ye ağır suçlama! 'Tehlikeli'

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, Türkiye’deki baraj projelerini eleştirdi.



Fırat ve Dicle üzerinde yapılan baraj projeleri hakkında Tahran’da yaÅŸanan kum fırtınaları üzerine düzenlediÄŸi bir basın toplantısında konuÅŸtu.

Toplantıda Türkiye’nin adını geçirmeyen Ruhani, Suriye ve Irak’a akan büyük nehirlere yapılan barajları eleÅŸtirdi ve bunların etkisinin yıkıcı olacağını ifade etti. Ruhani, baraj inÅŸaatlarının durdurulması gerektiÄŸini ve bunun bütün Orta DoÄŸu için “tehlikeli” olduÄŸunu ifade etti. Ruhani’nin konuÅŸması AP haber ajansı ve New York Times’ta yer buldu.

TÜRKİYE'YE İKİNCİ SUÇLAMA

Tahran’da bugün yapılacak Uluslararası Kum ve Toz Fırtınaları ile Mücadele Konferansı öncesi basın toplantısı düzenleyen Ä°ran CumhurbaÅŸkanı Yardımcısı Masume Ä°btikar, Türkiye’den "baraj yapmadan aÅŸağıdaki diÄŸer ülkelerde oluÅŸacak çevre sorunu ve bunun olumsuz etkisini incelemesini" talep etti. Ä°ran Çevre Kurulu BaÅŸkanı da olan Ä°btikar, Türkiye’nin yaptığı barajların Irak ve Suriye’deki su kaynaklarını doÄŸrudan etkilediÄŸini, bunu da Ä°ran’da dolaylı ÅŸekilde toz fırtınalarına sebep olduÄŸunu savundu.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.