Sosyal Medya

Güncel

Soylu: Orhan Mercan'ın katilleri gözaltında

AK Parti Lice İlçe Başkan Yardımcısı Orhan Mercan suikastıyla ilgili konuşan Bakan Süleyman Soylu, 19 kişinin gözaltına alındığını açıkladı.



İçiÅŸleri Bakanı Süleyman Soylu, Diyarbakır'ın Lice ilçesinde AK Parti Ä°lçe BaÅŸkan Yardımcısı Orhan Mercan'ın evinin önünde uÄŸradığı silahlı saldırı olayına iliÅŸkin,"Lice Ä°lçe BaÅŸkan Yardımcımız, kıymetli dava arkadaşımız, vatansever ve kardeÅŸlik duygusu yüksek, insanlık duygusuyla hareket eden, ablasının tarifiyle 'gönlü geniÅŸ ve yiÄŸit' bir arkadaşımızı kaybetmenin elemi ve üzüntüsü içerisindeyiz. Orhan ÅŸehittir. Kalleşçe katledilmiÅŸtir" dedi.

Ziyarette, Bakan Soylu'nun telefonu ile Mercan'ın eşi Mehtap Mercan ile görüşen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım taziyelerini iletti. Görüşme sırasında eşini kaybeden Mercan gözyaşlarına hakim olamadı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım ile sabah konuştuğunu, onların da üzüntü içerisinde olduğunu ifade eden Soylu, onlarla konuştuktan sonra Lice'ye geldiğini belirtti.

Mercan'ın eşi, çocukları ve ailesinin acısını bir nebze de olsa hafifletmek adına Lice'de olduğunu dile getiren Soylu, bugün derin bir üzüntü içerisinde olduklarını aktardı.

Bakan Soylu, şöyle konuştu:

"Lice İlçe Başkan Yardımcımız, kıymetli dava arkadaşımız, vatansever ve kardeşlik duygusu yüksek, insanlık duygusuyla hareket eden, ablasının tarifiyle 'gönlü geniş ve yiğit' bir arkadaşımızı kaybetmenin elemi ve üzüntüsü içerisindeyiz. Orhan şehittir. Kalleşçe katledilmiştir. 4 evladı, eşi ve ailesi milletimize emanettir.

Orhan'ı anlatanlar, tanıyanlar ve sevenler gönüllerinde, kalplerinde yaşatacaklar, buna inanıyoruz. Bizim inancımız şehitlerin yaşadıklarına aittir. Onların diri olduğuna ve yanımızda olduğuna ait bir inancın sahipleriyiz. Şehittir. Güvenlik kuvvetlerimiz büyük bir mücadele veriyorlar bu toprakların huzura erebilmesi ve bu toprakların teröristlerden arındırılabilmesi için"

"İKİ KİŞİ NET OLARAK OLAYIN İÇERİSİNDE"

Mercan'ın daha yapacağı çok iÅŸlerinin olduÄŸunu belirten Soylu, Mercan'ın arkadaÅŸları ve evlatlarının o bayrağı teslim aldıklarını dile getirdi. 

İçişleri Bakanı Soylu, konuşmasını şöyle tamamladı:

"Olay anı itibariyle 19 kişi gözaltına alındı. Soruşturma genişletilerek devam edecek. İnşallah bu katilleri en kısa süre içerisinde bulup adalete teslim edeceğiz. İki kişi net olarak olayın içerisinde. Şu anda güvenlik güçlerimizin elinde. Biz ne kadar olduğunu biliyoruz, soruşturmanın selameti açısından arkadaşlarımız daha rahat çalışabilme imkanına sahip olsun."

AK Parti Lice İlçe Başkan Yardımcısı Mercan'a, gece Mulla Mahallesi'ndeki evinin önünde silahla ateş açılmış, ağır yaralanan Mercan, Lice Devlet Hastanesindeki müdahaleye rağmen kurtarılamamıştı. Evli ve 4 çocuk babası Mercan'ın, partideki görevinden ayrılması için daha önce terör örgütü tarafından tehdit edildiği öğrenilmişti.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.