Sosyal Medya

Güncel

Saadet Partisi'nden Kıbrıs teklifi!

Saadet Partisi Genel Başkanı Karamollaoğlu Kıbrıs Konferansına ilişkin yazılı bir açıklama yayımladı. KKTC için iki maddelik teklifte bulunan Karamollaoğlu, "Türkiye'nin güvenliği Kıbrıs'tan başlar" dedi.



Saadet Partisi Genel BaÅŸkanı Temel KaramollaoÄŸlu Kıbrıs konferansını eleÅŸtirdi. Yazılı bir açıklama yapan KaramollaoÄŸlu, "Kıbrıs'tan asker çekmek bir yana, Türkiye bölgedeki sıcak geliÅŸmeleri ve adanın stratejik önemini dikkate alarak, KKTC' deki askeri varlığını güçlendirmeli, hatta adada bir hava üssü kurmalıdır. Çünkü Türkiye'nin güvenliÄŸi Kıbrıs'tan baÅŸlar“ dedi.

KaramollaoÄŸlu, Kıbrıs açıklamasında ÅŸu deÄŸerlendirmeyi yaptı; 

"KKTC Türkiye'nin milli davası, adadaki askeri varlığı ise kırmızı çizgisidir. Türkiye’nin Kıbrıs diye bir sorunu yoktur. Var olan sorunlar 1974 barış harekatıyla sona erdirilmiÅŸ adada barış, güvenlik ve huzur ortamı saÄŸlanmıştır. Åžehit kanları ile sulanmış topraklar hiçbir ÅŸekilde pazarlık konusu edilemez, edilmemelidir.

SAADET'TEN Ä°KÄ° MADDELÄ°K KKTC TEKLÄ°FÄ°

Hayali bir AB macerası uÄŸruna böylesine stratejik bir adayı pazarlık konusu haline getirmek, en basit ifadesiyle, abesle iÅŸtigaldir. Hükümetin bu tarihi bilinç ve ÅŸuurla hareket etmesi gerekmektedir. Kıbrıs’tan asker çekmek ile asker azaltmak aynı anlama gelir. Türkiye bu konuda ne kadar geri adım atarsa bundan sonra vermek zorunda kalacağı tavizlerde o kadar büyük olacaktır. Saadet Partisi olarak iki teklifte bulunmak istiyoruz: 1- Adadan asker çekmek bir yana Türkiye, bölgedeki sıcak geliÅŸmeleri dikkate alarak, Kuzey Kıbrıs’ta bir hava üssü kurmalıdır. 2- Ä°kinci teklifimiz ise, adada huzur ve güvenlik ortamının hâkim olmasını saÄŸlayan, 1974 Barış Harekâtı nedeniyle 20 Temmuz günü ‘Milli Bayram' ilan edilmelidir."

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.