Sosyal Medya

Coğrafyamız

İran: DEAŞ'ın kurulmasının arkasında ABD var

İran Devrim Muhafızları Ordusu Genel Komutan Danışmanı Mukaddemfer, ABD’nin DEAŞ'a destek verdiğine yönelik delilleri sunacaklarını açıkladı



Rus Televizyon kanalı RT’ye konuÅŸan Ä°ran Devrim Muhafızları Ordusu Genel Komutan Danışmanı Hamit Rıza Mukaddemfer, söz konusu delillerin yazılı olarak yayınlanabilecek metin veya sözleÅŸme ÅŸeklinde olmadığını, sahada olup bitenlerle ilgili olduÄŸunu belirterek ÅŸunu söyledi:

"Söz ettiÄŸim deliller ABD'nin hangi alanlarda DEAÅž'a yardım saÄŸladığı konusuna ışık tutuyor. Söz konusu alanlar silah desteÄŸi, lojistik ve tıbbi yardımı içeriyor."

'DEAÅž'IN KURULMASININ ARKASINDA ABD VAR'

DEAÅž'ın kurulmasının arkasında ABD'nin olduÄŸunu savunan Mukaddemfer, "Onlar (ABD) bu gerçeÄŸi saklayamazlar. ‘Bu örgütü kurmakla hata ettik ve ÅŸimdi onu bertaraf etmek istiyoruz' yönündeki açıklamalar yaptıklarında yine de yalan söylüyorlar ve bunu kanıtlayabilecek bir sürü belge var." ifadelerini kullandı.

Daha önce İran Genelkurmay Başkan Vekili Orgeneral Mustafa İzadi, Tahran yönetiminin elinde ABD'nin DEAŞ'I doğrudan desteklediğini ortaya koyan delil ve belgelerin olduğunu açıklamıştı.

HAMANEY DE ABD'YÄ° Ä°ÅžARET ETMÄ°ÅžTÄ°

İran: DEAŞ'ın kurulmasının arkasında ABD var

Öte yandan; Ä°ran'ın ruhani lideri Ayetullah Ali Hamaney, 2 hafta kadar önce Ä°ngilizce Twitter sayfasından paylaÅŸtığı mesajında, OrtadoÄŸu'daki terörün kökeninin ABD'de olduÄŸunu savunmuÅŸtu.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.