Sosyal Medya

Güncel

Türkiye'den Almanya'ya sert cevap!

Dışişleri Bakanığı, Almanya tarafından Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yapacağı ziyaretlere ilişkin açıklamalara sert yanıt verdi.



CumhurbaÅŸkanı Tayyip ErdoÄŸan’ın Hamburg’taki G-20 zirvesi sırasında Almanya’da vatandaÅŸlarla biraraya gelme isteÄŸine Berlin yönetiminden olumsuz mesajlar gelmesi üzerine iki baÅŸkent arasındaki sert söylemler birbiri ardına geliyor. Son açıklama Ankara’dan geldi ve Almanya’nın tutumu sert bir dille eleÅŸtirildi.

KABUL EDÄ°LEMEZ!

Ankara’nın sert açıklamasını DışiÅŸleri Bakanlığı sözcüsü Hüseyin MüftüoÄŸlu yaptı. MüftüoÄŸlu açıklamasında ÅŸu görüşlere yer verdi:

 

“Sayın CumhurbaÅŸkanımızın G-20 toplantısı vesilesiyle Hamburg'a yapacağı ziyaret kapsamında, Alman makamları bir taraftan kendi düzenlemeleri için vatandaÅŸ buluÅŸmasının yapılacağı mekana dair resmen baÅŸvuruda bulunulmasını talep ederken, diÄŸer taraftan Almanya'daki bazı siyasetçilerin açıklamalarında iç politika hesaplarına dayandığı anlaşılan,  kabul edilemez yorumlar yapmaları esef vericidir.  Ã–zellikle Avrupa Parlamentosu BaÅŸkanlığı yapmış bir kiÅŸinin toplanma ve ifade özgürlüğünü kısıtlamaya yönelik yaklaşımı,  karşı karşıya bulunduÄŸumuz zihniyetin gerçek yüzünü ve baÅŸkalarına ders vermeye çalışanların çifte standardını bir kez daha ortaya koymaktadır. Bu ÅŸahsın CumhurbaÅŸkanımıza yönelik kabul edilemez  ifadelerini ÅŸiddetle kınıyor ve reddediyoruz.”

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.