Sosyal Medya

Güncel

YÖK'ten vakıf üniversitelerine uyarı: Şehitler arasında ayırım olmaz

Bazı vakıf üniversiteleri 15 Temmuz şehitlerinin çocuklarına yüzde 100 burs verirken, şehit asker ve polis çocuklarına yüzde 50 indirim yapacağını duyurunca YÖK harekete geçti. YÖK üniversiteleri uyararak 'Şehitler arasında ayrım olmaz' dedi



Bazı vakıf üniversitelerinin ÅŸehit çocuklarına burs verirken ayrımcılık yapması üzerineYÖK açıklama yapmak zorunda kaldı ve “ÅŸehit çocukları arasında ayrım olmadığını” söyledi. YÖK’ü bu açıklamayı yapmaya iten ise bazı üniversitelerin “ 15 Temmuz ÅŸehitleri için yüzde 100” burs verirken, bir baÅŸka kategoride “ÅŸehit asker ve polis çocuklarına yüzde 50” indirim yapacağını açıklaması oldu.

'BAÅžIMIZIN ÃœSTÃœNDEDÄ°R'

Gazete Habertürk'ün haberine göre bu ayrımcılık üzerine ise YÖK yazılı açıklama yaparak, “15 Temmuz ÅŸehitlerimizin yeri nasıl başımız üzerinde ise bayrağımız için sınırlarımızın dahilinde veya haricinde, dağın başında veya ÅŸehrin içinde ÅŸehit düşen askerimiz, polisimiz, diÄŸer emniyet mensuplarımız ve sivil vatandaÅŸlarımızın da yeri başımızın üstündedir” denildi.

YÖK yaptığı yazılı açıklamada şöyle dedi:

“Basın yayın organlarında bazı vakıf üniversitelerinin ÅŸehit çocuklarına burs verilmesinde ayrımcılık yaptığına dair haberlerin yer alması üzerine aÅŸağıdaki açıklamanın yapılması gereÄŸi hasıl olmuÅŸtur. Åžehitlik ve ÅŸehadet kavramları özünde dini ıstılahlardır. Bununla birlikte necip milletimizin yüksek seciyesi bu kavramların iÅŸaret ettiÄŸi deÄŸerlere tam bir mutabakat göstermektedir. Bundan dolayı bu kavramlar artık milli deÄŸerlerimiz olmuÅŸtur. 15 Temmuz ÅŸehitlerimizin yeri nasıl başımız üzerinde ise bayrağımız için sınırlarımızın dahilinde veya haricinde, dağın başında veya ÅŸehrin içinde ÅŸehit düşen askerimiz, polisimiz, diÄŸer emniyet mensuplarımız ve sivil vatandaÅŸlarımızın da yeri başımızın üstündedir. Aksi bir tutum milli duruÅŸumuza zarar verir, tefrikaya yol açar; en baÅŸta da 15 Temmuz ÅŸehitlerimizin ruhu bu durumdan muazzep olur.

VAKIF ÃœNÄ°VERSÄ°TELERÄ° UYARILACAK

YÖK olarak özel öğrenci statüsü getirirken şehitlerimizin çocukları arasında nasıl bir ayrım yapmadıysak vakıf üniversitelerimizin de ayrım yapmamaları ve maksatlarının bu olmadığı malum olmakla birlikte konuya reklam maksadıyla veya ticari açıdan yaklaşıldığı intibaını verecek yanlış anlaşılmaya yol açan tutumlardan kaçınmaları icap etmektedir.

Konuya iliÅŸkin olarak ilgili vakıf üniversitelerimize durumun düzeltilmesi için gerekli uyarı yapılacak olup bu üniversitelerin deÄŸerli yöneticilerinin kamuoyunun ve YÖK’ün hassasiyetini paylaÅŸacağına inanıyoruz.”

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.