Sosyal Medya

Güncel

AB'den mültecilere 714 milyon Euro yardım taahhüdü

Avrupa Komisyonu, Türkiye'de bulunan mülteciler için 714 milyon Euro insani yardım, 50 milyon Euro da eğitim desteği yardımı taahhüdünde bulundu. 2016 yılında imzalanan anlaşmaya göre AB'nin 3 milyon Euro destek sağlaması gerekiyor.



Avrupa Komisyonu, Türkiye’de bulunan mülteciler için 714 milyon Euro insani yardım ve 50 milyon Euro beceri eÄŸitimi taahhüdünü içeren bir sözleÅŸme imzaladı.

Türkiye ile AB arasında 18 Mart 2016’da imzalanan uzlaşıdan sonra AB’nin Suriyeli mülteciler için 3 milyon Euro insani yardım göndermesi taahhüt edilmiÅŸti. AB, ÅŸu ana kadar 811 milyon Euro gönderdi. Son alınan karar ile birlikte 48 proje için 711 milyon Euro insani yardım ve 50 milyon Euro eÄŸitim desteÄŸi sözleÅŸmesi imzalandı.

AB’nin GeniÅŸlemeden Sorumlu Komiseri Johannes Hahn yaptığı açıklamada gelecek hafta Türkiye’ye gideceÄŸini ve Suriyeli mülteciler için desteklenen projeleri yerinde göreceÄŸini söyledi. Hahn, yapılan yardımlarla mültecilerin yaÅŸam koÅŸullarının iyileÅŸtirilmesine tam destek vermeyi amaçladıklarını söyledi.

3 milyar avro taahhüt edilmişti

AB, 29 Kasım 2015’te düzenlenen Türkiye-AB Zirvesinde, Türkiye’deki Suriyeli sığınmacılar için 2017 sonuna kadar 3 milyar avroluk fon saÄŸlamayı taahhüt etmiÅŸti.

18 Mart’taki zirvede ise bu bütçenin bitmesi durumunda 2018 sonuna kadar 3 milyar avroluk ek fonun hayata geçirilmesi kararlaÅŸtırılmıştı. Fonların, Türkiye’deki Suriyeli sığınmacıların saÄŸlık, eÄŸitim, altyapı, gıda ve diÄŸer ihtiyaçları için geliÅŸtirilecek projelere harcanması karara baÄŸlanmıştı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.