Sosyal Medya

Güncel

Kılıçdaroğlu'ndan Ramazan Bayramı mesajı

Yürüyüşte olan Kemal Kılıçdaroğlu'nun Ramazan Bayramı mesajında, "adalet" vurgusu yaptı.



CHP Genel BaÅŸkanı Kemal KılıçdaroÄŸlu, Ramazan Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajında, "Manevi iklimiyle bizleri kuÅŸatan, bütün insanlığı iyiliÄŸe ve güzelliÄŸe sevk eden bir Ramazan ayını daha geride bırakarak bayrama kavuÅŸtuk. Mübarek Ramazan Bayramı’nın ülkemizde ve bütün dünyada huzur içerisinde geçmesini, Ramazan ayının bizlere hatırlattığı deÄŸerlerle dolu olmasını diliyorum" dedi.

"Adalet toplumsal varlığımızın, mutluluÄŸumuzun, huzur ve barış içerisinde yaÅŸamamızın temelidir" diyen KılıçdaroÄŸlu, mesajının devamında ÅŸunları kaydetti:

"Peygamber efendimiz 'Sizden önceki toplumlar, yasaları herkese eÅŸit biçimde uygulamadıkları için helak oldular. Onlar; fakir, kimsesiz biri, suç iÅŸlediÄŸi zaman en ağır cezayı verirler; zengin ve güçlü bir kiÅŸi suç iÅŸlediÄŸinde ise onu cezalandırmazlardı. Allah’a yemin ederim ki, bu suçu iÅŸleyen, kızım Fatıma da olsa, onu cezalandırmaktan çekinmem' buyuruyor. Adaletin olmadığı bir ülke en büyük felaketle karşı karşıya demektir. Adaletin temeli de eÅŸitliktir, özgürlüklere ve baÅŸkalarının haklarına duyulan saygıdır.

Adaleti sağlaması gereken yer de milletimiz adına karar veren bağımsız mahkemelerdir. Eğer yargı siyasi iktidarın bir uzantısı haline dönüşürse, eğer hakimler hukuk ile değil siyasi iradenin baskısıyla karar verirse, eğer mahkemeler hakkın değil birilerinin siyasi çıkarının korunduğu yer haline gelirse orada adalet biter. İnsanların doğuştan sahip olduğu hak ve özgürlüklerin kullanımının birilerinin lütfu olarak görüldüğü ülkeler diktatörlüklerdir, firavunluklardır, zulmün en açık şekilde yaşandığı tiranlıklardır. Özgürlük ve adalet üzerine inşa edilen Cumhuriyetimiz ve ezelden beri bu değerler için yaşayan halkımız böyle bir karanlığa teslim olamaz"

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.