Sosyal Medya

Güncel

'Kıbrıs meselesi Avrupa meselesidir'

Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras Kıbrıs meselesinin her şeyden önce bir Avrupa meselesi olduğunu söyledi. Açıklamanın İsviçre'de başlayacak 'barış' görüşmelerinden önce gelmesi dikkat çekti.



Brüksel'de gazetecilerin sorularını yanıtlayan Yunanistan BaÅŸbakanı Aleksis Çipras, BirleÅŸmiÅŸ Milletler gözetiminde yürütülen Kıbrıs görüşmelerinin baÅŸarısızlıkla sonuçlanmasının, bölgede gerilim yaratabileceÄŸi uyarısında bulundu ve bu konuda bir baÅŸarısızlığın her ÅŸeyden önce "önemli bir fırsatın kaçmasına" neden olacağını vurguladı

TÃœRK ORDUSU KIBRIS'TAN UZAKLAÅžTIRILMALI"

Türk ordusunun Kıbrıs'tan uzaklaÅŸtırılması gerektiÄŸini ve iyi komÅŸuluk iliÅŸkileri doÄŸrultusunda davranılması gerektiÄŸini tekrarlayan Çipras, 28 Haziranda Ä°sviçrede yapılacak görüşmeleri ileriye doÄŸru atılacak bir adım olarak gördüğünü belirtti ve Yunanistanın ÅŸimdiye kadar elde edilenlerden vazgeçmeyeceÄŸini, acele kararlar da almayacağını söyledi.

Çipras "Ne iyimser ne de kötümserim. Realistim. Kararlılıkla ileriye doğru adımlar atmak için elimizden geleni yapıyoruz" dedi.

"GÖRÜŞMELERDE 'BARIŞ' GELMEZSE TÜRKİYE İLE GERİLEBİLİRİZ"

Kıbrıs'ın yeniden birleÅŸmesi için yürütülen görüşmelerin sonuçsuz kalmasının, ülkesiyle Türkiye arasında gerilime neden olabileceÄŸini vurgulayan Çipras, bu durumun Türkiye'nin Avrupa ile iliÅŸkilerini de olumsuz etkileyebileceÄŸine dikkat çekti ve "Tüm bunların hesaba katılması gerekir" dedi.

"KIBRIS'TA İSTEDİĞİMİZİ ALIRSAK, AB MASASINDA TÜRKİYE'Yİ DESTEKLERİZ" MESAJI

Çipras ayrıca iyi komÅŸuluk iliÅŸkilerine ve uluslararası hukuk doÄŸrultusundaki kararlara saygı duyulduÄŸu sürece Yunanista'nın Türkiye'nin AB tam üyeliÄŸini desteklemeye devam edeceÄŸini söyledi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.