Sosyal Medya

Güncel

Kazakistan Suriye'ye asker gönderecek mi?

İbrahim Kalın, dünkü açıklamasında Rusya'nın Kazak ve Kırgız askerlerden oluşan bir birliğin de Suriye'de görevlendirilmesine ilişkin bir teklif sunduğunu söylemişti.



Kazakistan, Suriye'ye asker gönderme konusunda görüşmelerde bulunulmadığını açıkladı.

Kazakistan DışiÅŸleri Bakanlığından yapılan açıklamada, Astana görüşmeleri için alan saÄŸlanmasının Suriye krizinin çözülmesi için önemli katkı olduÄŸu belirtilerek, “Kazakistan, hiç kimseyle askerlerin Suriye'ye gönderilmesi konusunda görüşmeler yapmıyor. Suriye'deki güvenliÄŸin saÄŸlanması ve dört çatışmasızlık bölgesinin etkinliÄŸi Astana sürecinin garantör ülkelerinin yetkisi altındadır" ifadeleri kullanıldı.

Rusya Devlet Duması Savunma Komitesi Başkanı Vladimir Şamanov, Rusya'nın Kazakistan ve Kırgızistan'la Suriye'ye asker gönderme konusunu müzakere ettiğini söylemişti.

Ardından Suriye'deki çatışmasızlık bölgelerinde hangi garantör ülkelerin bulunacağını açıklayan CumhurbaÅŸkanlığı Sözcüsü Ä°brahim Kalın, Rusya'nın Kazak ve Kırgız askerlerden oluÅŸan bir birliÄŸin de Suriye'de görevlendirilmesine iliÅŸkin bir teklif sunduÄŸunu söylemiÅŸti.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.