Sosyal Medya

Güncel

ABD'den Türkiye'ye terör örgütü YPG mektubu

ABD savunma bakanı Fikri Işık'a mektup gönderdi.



ABD Savunma Bakanı Sn. James Mattis, Milli Savunma Bakanı Sn. Fikri Işık’a hitaben bir mektup gönderdi.

Mektupta Sn. Mattis, YPG’ye verilen malzeme ve teçhizata iliÅŸkin bilgiler verdi.
Daha önce MSB Sn. Işık ile yaptığı görüşmelerde ABD’nin, YPG’nin içinde yer aldığı SDG ile taktik bir iliÅŸkilerinin bulunduÄŸunu ve bu iliÅŸkinin ÅŸeffaflığını saÄŸlama arzusunda olduklarını belirttiÄŸini aktaran Sn. James Mattis, ÅŸeffaflığı saÄŸlama konusundaki güvencesini bir kez daha teyit etti. Sn. Mattis, ABD ile Türkiye’nin iliÅŸkisinin DEAÅž’ın maÄŸlup edilmesinin çok daha ötesinde bir stratejik ortaklık olduÄŸuna vurgu yaptı.
MSB Sn. Işık’ın daha önce Türkiye’nin güvenliÄŸine iliÅŸkin dile getirdiÄŸi endiÅŸelere yönelik yoÄŸun ve kararlı tedbirler aldıklarını anlatan Sn. Mattis, YPG’ye verilen malzemelerin listelerinin her ay düzenli olarak Türkiye’yle paylaşılacağını söyledi.

Ä°lk envanter raporunun da bu ay gönderildiÄŸini belirten Sn. Mattis, Mayıs sonunda YPG’ye saÄŸlanan teçhizatla amaçlarının Rakka’nın tecrit edilmesi ve ele geçirilmesi olduÄŸuna iÅŸaret etti.

SaÄŸlanan bütün teçhizatın fotoÄŸraflı kanıt ve görsel envanterinin tutulduÄŸunu, DEAÅž’ın maÄŸlup edilmesinden sonra silahların geri alınacağı özellikle ifade eden Sn. Mattis, ayrıca dağıtılan silahların sadece Suriye sahasında kalmasını temin etmek için ABD’li danışmanların sahada görev yaptığının altını çizdi.

Türkiye ile planlı çalışma ve ÅŸeffaflık temelinde her türlü bilgi paylaşımının düzenli olarak yapılacağı garantisi veren Sn. Mattis, Rakka’yı ele geçirecek kuvvetin yüzde 80’ini Arapların oluÅŸturacağını ve ÅŸehri elde tutacak kuvveti yine Araplardan teÅŸkil edeceklerini kaydetti.

Sn. Mattis, DEAÅž’ı maÄŸlup etmek için sahada YPG ile zorunlu bir iÅŸbirliklerinin olduÄŸunu belirtti.

Mektupta Sn. Mattis, Milli Savunma Bakanı Sn. Işık ile gelecek hafta Brüksel’de bir kez daha yüz yüze görüşmeyi çok arzuladığını ifade etti.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.