Sosyal Medya

Coğrafyamız

İsrail'in Filistin topraklarındaki hukuksuz binaları 8 bini geçti

Birleşmiş Milletler tarafından yasa dışı ilan edilmesine rağmen İsrail yönetimi işgal ettiği Filistin toprakları üzerinde binlerce konut inşa etmeyi sürdürüyor.



Filistin'de 'YerleÅŸime Karşı DireniÅŸ ve Toprağı Savunma Bürosu', Ä°srail yönetimi Savunma Bakanı Avigdor Lieberman’ın tanıklığıyla DoÄŸu Kudüs dahil Batı Yaka’nın 25 yıldır ilk kez bu yıl görülmemiÅŸ derecede yerleÅŸke inÅŸaası yaÅŸadığını belirtti.

Konuyla ilgili haftalık raporunu yayınlayan büro, Lieberman’ın yaptığı açıklamada, bu yılın ilk yarısında verilen bina ruhsatlarının 1992 yılından bu yana verilen en yüksek ruhsat olduÄŸunu söylediÄŸini ifade etti.

Konuyla ilgili açıklama yapan Lieberman, bu ayın başından beri 3 bin 651 konutun yapımını onayladıklarını, acilen 671’inin inÅŸaatına baÅŸlandığını, aynı ÅŸekilde yılbaşından beri 8 bin 345 konuta izin verdiklerini ve bunlardan 3 bin 066 konutun inÅŸaatına baÅŸladıklarını söyledi.

Büro yayınladığı raporda ayrıca, Benyamin Netanyahu’nun Amerika’nın BirleÅŸmiÅŸ Milletler’deki büyükelçisini kabul ederken, kendisinin Filistin toprakları üzerinde inÅŸa ettikleri yerleÅŸkeler konusunda Hollanda-Belçika modelini uygulamak istediklerini ve buralardaki yerleÅŸkelerin Ä°srail otoritesi altında kalmasını istediklerini ilettiÄŸini kaydetti.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.