Sosyal Medya

Güncel

Pakistan Başbakanı Navaz Şerif ifade verdi

Pakistan Başbakanı Navaz Şerif, hakkında devam eden yolsuzluk soruşturması kapsamında ifade verdi.



Dünyaca ünlü ve zengin kiÅŸilerin deniz aşırı iÅŸlerini belgeleyen Panamalı hukuk firması Mossack Fonseca’dan 11 buçuk milyon gizli dokümanın yayınlanmasıyla Pakistan BaÅŸbakanı Navaz Sharif hakkında yolsuzluk iddiaları patlak vermiÅŸti. Navaz Åžerif’in iki oÄŸlu ve kızı Meryem de soruÅŸturmaya dahil edilmiÅŸti. Nisan ayında Pakistan Yüksek Mahkemesi, Sharif’in görevden alınması yönünde yeterli delil bulunmadığını ancak Åžerif hakkında incelemelerin yürütülmesi için Ortak SoruÅŸturma Ekibi (JIT) kurulması kararını vermiÅŸti. Ortak Savunma Ekibi geçtiÄŸimiz hafta Sharif’i kendileriyle baÄŸlantı kurup, bütün ilgili kayıtları götürmesi için çağırdı. Åžerif bugün ise, yolsuzluk soruÅŸturması nedeniyle Yolsuzlukla Mücadele SoruÅŸturma Komisyonu’nun karşısına çıktı.
Başbakan Şerif, küçük kardeşi aynı zamanda ülkenin Pencap eyaletinin lideri olan Shahbaz Şerif ve diğer meslektaşlarıyla birlikte soruşturma ekibinin genel merkezine geldi. Navaz Şerif, binaya girmeden önce TV kameralarına el salladı. 3 saatlik sorgudan sonra kendinden emin görünen Şerif temize çıkacağını ifade etti.

“Åžimdiye kadar her kuruÅŸun hesabını verdim. Bütün mal varlığı detaylarını Yüksek Mahkeme ve JIT’e teslim ettim” diyen Åžerif, yaÅŸananların bir yolsuzluk veya zimmete mal geçirme deÄŸil, bir ailenin özel ve kiÅŸisel meselesi olduÄŸunun bilinmesini istedi.
Uluslararası Åžeffaflık Kurumu’nun 2017 raporuna göre, Afganistan 176 ülkenin yer aldığı yolsuzluk sıralamasında 116. sırada yer alıyor.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.