Sosyal Medya

Coğrafyamız

BM ile Filistin arasında 1,3 milyar dolarlık anlaşma

Filistin hükümeti ile BM arasında mali hibe ve geliştirme faaliyetleri için 2018-2022 yıllarını kapsayan 1,3 milyar dolarlık anlaşma yapıldı



Filistin BaÅŸbakanlığından yapılan yazılı açıklamada, Filistin BaÅŸbakanı Rami El-Hamdallah’ın ofisinde düzenlenen merasimde BM Ä°ÅŸgal Altındaki Filistin Toprakları Ä°nsani Yardım Koordinatörü Robert Piper ile Filistin Toplumsal Kalkınma Bakanı Ä°brahim Åžair arasında 5 yıllık mali hibe ve geliÅŸtirme faaliyetleri için 1,3 milyar dolarlık anlaÅŸma yapıldığı belirtildi.

YATIRIM YAPILACAK

Açıklamada, BM’den yapılacak olan mali hibe ve geliÅŸtirme faaliyet yardımlarının, Filistin’in mahrum bölgelerine yatırıma dönüşeceÄŸi aktarıldı.

Uluslararası birçok kuruluÅŸun Filistin’in çeÅŸitli bölgelerinde doÄŸrudan kalkınma projeleri geliÅŸtirdikleri belirtilen açıklamada, yine alınan yardımların Filistin Devlet kurumlarının inÅŸası ile kamu hizmet alanlarında deÄŸerlendirileceÄŸi kaydedildi.

İşgal altındaki Filistin bölgeleri, elektrik, su, kanalizasyon ve benzeri alanlarda alt yapı sıkıntılarının yanı sıra, okul ve hastane gibi halkın hizmet alabileceği devlet kurumlarının eksikliğini yaşıyor.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.