Sosyal Medya

Coğrafyamız

Sisi'den küstah Türkiye çağrısı!

Mısır'ın darbeci Cumhurbaşkanı Abdülfettah Sisi yapmış olduğu açıklamada Katar'a uygulanan ambargonun Türkiye'ye de uygulanmasını istedi.



Suudi Arabistan Ã¶ncülüğündeki Arap ülkelerinin Katar'a yönelik uyguladığı ambargo sürerken Mısır'ın darbeci CumhurbaÅŸkanı Abdülfettah Sisi skandal bir çaÄŸrıda bulundu.

Middle East Monitor'ün New Arab'tan aktardığına göre, CumhurbaÅŸkanı Sisi’nin Körfez liderlerine Ankara’nın Katar’a desteÄŸini çekene kadar, ablukaya Türkiye'nin de dahil edilmesini istedi.

BAHREYN KRALI İLE GÖRÜŞMESİNDE GÜNDEME GELDİ

Haberi aktaran kaynaklar, konunun Sisi’nin geçen PerÅŸembe Kahire’de Bahreyn Kralı Hamad bin Ä°sa el-Halife ile yaptığı görüşmede gündeme geldiÄŸini aktardı. Sisi'nin bu önerisine ise bir cevap alamadığı belirtildi.

SİSİ'NİN BU ÇAĞRIDA BULUNMA SEBEBİ

Haberde, Mısır’ın bu çaÄŸrıyı yapma nedeninin, CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan’ın Sisi'yi eleÅŸtirmesi olarak gösterildi. ErdoÄŸan Mısır’da eski CumhurbaÅŸkanı Mursi’yi desteklemiÅŸ, ancak Sisi, Mursi’yi askeri darbeyle devirmiÅŸ ve hükümetin başına geçmiÅŸti.

Türkiye'nin de Katar gibi terör örgütlerine yardım ettiÄŸini savunarak alçalan Sisi Türkiye'yi Müslüman KardeÅŸlere destek vermekle suçladı. 

TÜRKİYE KATAR KRİZİNİN ÇÖZÜLMESİ İÇİN SAHAYA İNDİ

Katar’ı ziyaret eden DışiÅŸleri Bakanı Mevlüt ÇavuÅŸoÄŸlu, Türk hükümetinin bölgede sadece belirli bir ülkenin güvenliÄŸi deÄŸil, bütün bölgenin güvenliÄŸini korumayı amaçladığını, Ramazan bitmeden de, Katar ile yaÅŸanan bu sorunun çözülmesini umduÄŸunu belirtti. Katar'daki resmi ziyaretlerini tamamlayan Bakan ÇavuÅŸoÄŸlu, Kuveyt'e gitme kararı almıştı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.