Sosyal Medya

Güncel

'Sizler tarih yazıyorsunuz'

Cumhurbaşkanı Erdoğan, jandarmaların terörle mücadele operasyonlarında gösterdikleri kahramanlıklara değindi.



Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, jandarma teşkilatının kuruluşunun 178. yılı dolayısıyla Jandarma Genel Komutanlığı heyetini Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde kabul etti.

Kabuldeki konuşmasına, jandarma teşkilatının her bir mensubuna ülkeye ve millete yaptıkları hizmetler için şükranlarını sunarak başlayan Erdoğan, görev yaparken şehit olan tüm jandarmalara Allah'tan rahmet diledi.

"Biz bu coğrafyayı kahramanlıklarla dolu bir mücadeleyle kendimize vatan kıldık"

Jandarmanın, en zorlu dağlardan sahillere kadar ülkenin dört yanında 24 saat görev başında olduğunu belirten Erdoğan, şunları söyledi:

"Cumhuriyetimizin 94. yılında jandarma teşkilatımızın 178. yıl dönümünü kutluyor olmamızın anlamı üzerinde gerçekten iyi düşünmeliyiz. Buradaki mesaj, devletimizin nevzuhur olmadığıdır. Bu devlet farklı. Bu devlet bir kabile, bir göçebe devlet değildir. Devlettir. Farklılığı var. Türkiye Cumhuriyeti binlerce yıllık köklü devlet geleneğimizin, coğrafyamızdaki en son ve en genç temsilcisidir. Selçuklu ve Osmanlı'dan beri bu toprakları kendimize yurt edinmek için gösterdiğimiz fedakarlıklar anlatmakla bitmez, bitirilemez. Gerçekten de biz coğrafyayı kahramanlıklarla dolu bir mücadeleyle kendimize vatan kıldı

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.