Sosyal Medya

Güncel

Berberoğlu'na 25 yıl hapis! CHP'den ilk hamle

CHP Milletvekili Enis Berberoğlu'na hakkında MİT'e ait TIR'ların durdurulmasıyla ilgili görüntülere ilişkin davada 25 yıl hapis cezası verildi.



Ä°stanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruÅŸmaya sanıklar CHP Milletvekili Enis BerberoÄŸlu ile gazeteci Erdem Gül katıldı. Yurtdışında olan Can Dündar ise duruÅŸmaya katılmadı.

ENÄ°S BERBEROÄžLU TUTUKLANDI

Gizli yapılan ve izleyici alınmayan duruÅŸmada kararını açıklayan mahkeme BerberoÄŸlu'nun "Devletin gizli kalması gereken bilgilerini, siyasal ve askeri casusluk maksadiyla açıklamak" suçundan müebbet hapis cezasına çarptırılmasına hükmetti.Cezada indirime giden mahkeme 25 yıl hapis cezası verdiÄŸi  Enis BerberoÄŸlu tutuklandı.

GÃœL VE DÃœNDAR'IN YARGILANMASINA DEVAM EDÄ°LECEK

Aynı dava kapsamında yargılanan Can Dündar ve Erdem Gül hakkında ise karar vermeyen mahkeme iki sanık hakkındaki dosyayı ayırdı. Gül ve Dündar hakkıdanki yargılama devam edecek.

CHP OLAĞANÜSTÜ TOPLANIYOR

Berberoğlu'nun tutuklanmasının ardından CHP, Genel Başkan Kılıçdaroğlu;'nun başkanlığında olağanüstü toplanacak

ERSAN ÅžEN DEÄžERLENDÄ°RDÄ°

Ceza hukukçusu Prof. Dr. Ersan Åžen, BerberoÄŸlu'na verilen cezaya iliÅŸkin Habertürk TV'ye ÅŸu deÄŸerlendirmelerde bulundu:

"Dokunulmazlığın kaldırılması konusunda olsa gerek. An itibariyle yapacak bir şey yok. 25 yıl hapis cezası verilmişse, bu karar bir başka mahkeme tarafından (14.-15. Ağır Ceza Mahkemesi) aksi karar alınmadıysa tutuklanması için gereken yapılır. Şu an için herhangi bir vatandaştan farkı yok. İstinaf Mahkemesi olarak bilinen mahkemeye konu gidecek. İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi'ne dosya gidecek. Mesele, MİT TIR'ları meselesi. Sorunlu bir alandı. Sayın Berberoğlu hakkında verilen kararı, eğer verilişse an itibariyle tutuklandı. Kimse bu konuda devreye giremez. Kendisi ya da avukatı itiraz edecek. 25 yıllık bir hapis cezası, kim olursa olsun tutuklamayı gerekli kılabilir."

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.