Sosyal Medya

Güncel

'Yalnızlık!'

Yeni Şafak / Aydın Ünal



Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, kendisinin de dile getirdiği yalnızlığı 'kimsesizliğinden' kaynaklanmıyor.

Eşi Sayın Emine Erdoğan, çocukları, torunları her an Erdoğan'la birlikteler; her an, Erdoğan'ın kavgasının içindeler.

Cumhurbaşkanı'nın yanında çok sayıda çalışanı var; kurucusu olduğu bir parti, o partinin Türkiye'ye ve dünyaya yayılmış ve Erdoğan'a gönülden bağlı teşkilatı var.

Dünya üzerinde belki milyarlarca seveni var Erdoğan'ın; milyonlarca tutkunu var.

O'nu görmeyi, iki kelam etmeyi, elini sıkmayı, hatta bir anlık göz teması kurmayı büyük bir mutluluk, çok büyük bahtiyarlık vesilesi olarak gören epeyce insan var.

Kürsüye çıktığında O'nu pür dikkat dinleyen, meydanlara çıktığında O'nu görmenin sevinciyle kendinden geçen, sokağa çıktığında O'na dokunmak için can atan geniş yığınlar var.

Bunu en çok da bir Umre sırasında müşahede etmiştim: O'nu, sevenlerinden 'koruyabilmek' için, Suud Polisi Kabe Avlusu içinde etten duvar örmek zorunda kalıyordu. Oluşan izdiham nedeniyle Erdoğan sadece bir umre yapabiliyor, mü'minleri rahatsız etmemek için, avluda Kabe'yi seyredebilme saadetinden bile mahrum kalıyordu.

Yine de yalnız Erdoğan... Kalabalıklar içinde yapayalnız...

Yalnızlığı kimsesizlikten değil... Yalnızlığı, anlaşılamamaktan...

Derdini, meselesini, davasını, kavgasını çok sarih, çok açık, çok anlaşılabilir şekilde anlatıyor oysa... Ama yine de anlaşılamıyor...

“Cesur olun!" diyor ErdoÄŸan, “haklıysanız, Allah'tan baÅŸka hiç kimseden korkmayın!" diyor... Ama her seferinde, kalabalıkların önüne bir cesaret abidesi olarak geçmek zorunda kalıyor.

“Dik durun!" diyor ErdoÄŸan, “yalpalamayın!" diyor... Ancak, her seferinde, her arkasını döndüğünde, eÄŸilip bükülenleri, kırılıp dökülenleri görüyor.

“Özgüvenli olun!", “Ä°nanıyorsanız, üstünsünüz; başınızı öne eÄŸmeyin!" diyor ErdoÄŸan, ama her seferinde, Allah'ı unutup fani güçlere boyun eÄŸenleri, ezilenleri, kimliÄŸini, kiÅŸiliÄŸini, imanını pazarlayanları görüyor.

O büyük kalabalıklar içinde, mütemadiyen hayal kırıklıklarına şahit oluyor, ihanetlere maruz kalıyor, naz, kapris, kompleks, küskünlük, kırgınlıkla mücadele ediyor Erdoğan...

En çok da, “her nerede olursanız olun, iÅŸinizi yapın, iÅŸinizi iyi yapın!" diyor Tayyip ErdoÄŸan... Ä°ÅŸ bulduÄŸu gün müsteÅŸar olmak isteyen, teÅŸkilata girdiÄŸi gün milletvekili seçilmek isteyen, seçildiÄŸi gün bakan olmak isteyen, ders anlatmak yerine müdür, hasta bakmak yerine baÅŸhekim, nöbeti iyi tutmak yerine emniyet genel müdürü olmak isteyen, yerleri iyi süpürmeden belediye baÅŸkanı, ilçesini yönetemeden vali olmak isteyen, masayı iyi silmeden genel müdür, kısayoldan zengin, okumadan yazar, bayrak bile asmadan lider, çalışmadan emekli olmak isteyen, kifayeti olmadan ihtirasla kavrulan, oturduÄŸu her koltuÄŸu kendisine hak görüp ilk günden yükseklere gözünü dikenleri, “benim neyim eksik ki" diye iÅŸini yapmak yerine kapı kapı dolaÅŸanları, makam isterken çok cesur, ama iÅŸini yaparken korkanları, risklerden çekinenleri, tehditlere boyun eÄŸenleri görüp, nutuk atarken pek hamasi, kavga ederken sıvışanları görüp, muhtemeldir ki, yalnızlığını daha da çoÄŸaltıyor ErdoÄŸan...

Kriz olduÄŸunda, kavga olduÄŸunda; cesaret, ataklık, heyecan, aÅŸk, tutku gerektiÄŸinde; dava için öne çıkmak, sonunu düşünmeden öne atılmak, korkmadan, kılıcını çekip, “Ya Allah" deyip sorunun üzerine atılmak lazım geldiÄŸinde, dengeleri, konjonktürü, imajını, mülkünü, evladını, istikbalini hesaplayıp deliklere saklananları görünce; “Nasıl olsa ErdoÄŸan gelir, kavgayı verir, meseleyi çözer" diyen konfor düşkünlerini görünce daha da yalnızlaşıyor ErdoÄŸan. Tek başına elde ettiÄŸi zaferlerin kutlamasında, deliÄŸinden çıkıp birbirini ezen sahte kahramanların kalabalığı yalnızlığını gidermiyor ErdoÄŸan'ın, daha da artırıyor.

“YaÅŸayacaksak adam gibi yaÅŸayalım, öleceksek de adam gibi ölelim" diyor Recep Tayyip ErdoÄŸan ve öyle yürüyor. Ama bu basit ilkeyi, polisinden askerine, işçisinden memuruna, yoksulundan zenginine, bakanından milletvekiline, bürokratından siyasetçisine kadar, anlatmakta zorlanıyor ErdoÄŸan.

“Ä°ÅŸinizi yapın, hem de iyi yapın, cesaretle yapın" öğüdünün daha fazla anlam ifade ettiÄŸi bir baÅŸka dönem var mıdır bilmem. Ama tek çıkar yolun bu olduÄŸu aÅŸikar...

Kıymetini bilmezsek, Allah bizden yeni bir kahramanı esirger; Erdoğan'ın yalnızlığı vuslatla bitince, işte o zaman bizim, milletimizin yalnızlığı başlar.

Kaynak: Yeni Åžafak

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.